UENIGE: Team Leasplan Go-eier Thomas Alsgaard og skiløper Anders Södergren har ulik oppfatning av måten arbeidsforholdet mellom svensken og profflaget opphørte.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX / POOL
UENIGE: Team Leasplan Go-eier Thomas Alsgaard og skiløper Anders Södergren har ulik oppfatning av måten arbeidsforholdet mellom svensken og profflaget opphørte. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX / POOLVis mer

Alsgaard: - Anders er på ingen måte sparket

Uenighet mellom legendene.

(Dagbladet): Ledelsen for det norske profflaget Team Leaseplan Go reagerer på gårsdagens uttalelse fra Anders Södergren (37). Den svenske skiløperen mener han har fått sparken av lageier Thomas Alsgaard og manager Emil Weberg Gundersen. Den oppfatningen deler ikke den norske duoen.

- Anders er på ingen måte sparket ut av laget. Det vil aldri skje. For meg er å bli sparket ut av laget å bli sparket fra en kontrakt. Men hans kontrakt går ut, sier Alsgaard til Dagbladet.

- Uforståelig Slik vurderer også Søbak Gundersen saken:

- Jeg registrer at Anders har sagt at han har fått sparken, men det kan jeg ikke forstå. Kontrakten hans er utgående, så har han ikke fått ny, sier Weberg Gundersen til Dagbladet.

Overfor Dagbladet står imidlertid svensken fast ved at han føler seg sparket fra langløpssatsingen til Team Leaseplan Go, et lag han har vært en del av de to siste årene og har kontrakt med ut april.

- Ja, jeg fikk ingen forlengelse. Man kan si at det var en toårskontrakt, men Thomas kunne forlenget den om han ville, sier Södergren til Dagbladet.

- Ble overrasket 37-åringen forteller at det lå en opsjon på ytterligere et år i år kontrakten, men at det var opp til Team Leaseplan Go om de ville benytte seg av den eller ikke. Det er derfor Södergren mener han har fått sparken.

- Det var dumt. Jeg har hatt det bra i laget, så jeg hadde lyst til å fortsette.

- Er du overrasket over avgjørelsen?

- Jeg ble overrasket for en tid tilbake da Thomas sa han var usikker på hva han ville gjøre, men det gjorde at jeg nå var forberedt på at dette kunne skje. Sånn sett kom ikke dette som lyn fra klar himmel.

- Ekstremt vanskelig Det var tidligere i vår Alsgaard fortalte Södergren at de var usikre på om de ville forlenge kontrakten hans. Filosofien til Team Leaseplan Go innebærer en satsing på norske talenter, noe som talte imot Södergren.

- Det er et ekstremt vanskelig valg. I et så stort lag vil det være en strøm av løpere inn og ut hele tiden, men denne avgjørelsen er nok en av de aller vanskeligste jeg har tatt i denne bransjen, sier Alsgaard og fortsetter:

- Siden vårt vennskap er såpass langt og sterkt, er det masse følelser i det. Vi har utrolig mange dyktige skiløpere i Norge som gjør alt de kan for å oppnå drømmene sine. Det er bakgrunnen for at jeg startet dette laget for sju år siden og det er noe jeg prøver å ikke glemme.

Fortsatt venner Alsgaard legger også til at valget er rent profesjonelt og at han fremdeles ser på Södergren som en god venn.

- Anders er innforstått med dette. Vi har snakket om at det er et profesjonelt valg. Vårt vennskap er en helt annen ting. Vi har ingen problemer med dette. Vårt gode vennskap vil fortsette.

Det bekrefter også Södergren.

- Jeg har et bra forhold til dem fortsatt. Dette er på et profesjonelt nivå. Det har jeg ingen problemer med, sier 37-åringen.

Han har allerede mottatt tilbud fra andre privatlag. Og svensken bekrefter at flere av dem har norsk avsender.

- Det er flere forslag, men jeg kan ikke gå ut med hvilke lag det er. Jeg vil bruke de nærmeste dagene på å se på dem, sier Södergren.