Alsgaard: - Jeg mangler sprut

BEITO/OSLO (Dagbladet.no): Thomas Alsgaard endte på tredjeplass i dagens verdenscuprenn over 10 kilometer. - Det mangler sprut, jeg kommer aldri skikkelig i gang, sier Alsgaard til Dagbladet.

Svenske Per Elofsson var overlegen på dagens ti kilometer friteknikk. I mål var Elofsson 24 sekunder foran Thomas Alsgaard. Finske Sami Repo endte på tredjeplass 20 sekunder bak vinneren.

- Det var et sterkt løp av Elofsson. Han har hatt en tradisjon med å starte bra - jeg håper han blir julestjerne i år, sier Alsgaard til Dagbladet.

Elofsson var usikker fram til en time før start om han orket å gå dagens ti kilometer. Svensken har slitt med sjukdom de siste dagene.

- Det var deilig å slå nordmennene på hjemmebane, sier Elofsson.

Trener hardt mot VM

Elofsson har tenkt til å fortsette med hardtrening for å holde formen oppe fram til VM i Lahti i februar. Han føler fortsatt han har mye å gå på.

- Jeg trodde det skulle bli mye hardere i dag, sier Elofsson.

Landslagssjef Steinar Mundal lot seg imponere av Per Elofsson i dag. Thomas Alsgaards posisjon er han ikke usikker på.

- Det her var utklassing av Elofsson. At Alsgaard blir nummer tre på en dårlig dag viser at han har mer å gå på, sier Mundal.

Overraskelse fra nord

Dagens store norske overraskelse var 28-åringen Karl Gunnar Skjønsfjell fra Nordreisa. Skjønsfjell endte på sjetteplass og ble med det nest beste nordmann. Landslagssjef Mundal kommer til å ta med fristilseksperten når landslaget reiser til verdenscuprennene Santa Catarina i Italia 8. og 9. desember.

- Jeg ble nummer 60 i klassisk på lørdag. Det er ikke så stor forskjell på en 60. plass og sjette plass som mange tror. Det er små marginer i toppen. Jeg traff maksimalt i dag. Det var et kjempeløp, sier Skjønnsfjell.