Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard: - Veldig uenig i Bråtens lederstrategi

Derfor sa Alsgaard opp stillingen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Åge Skinstad til Dagbladet.no: - Vi har ingen jobb til Alsgaard nå

(Dagbladet.no): Svenskenes norske hovedtrener, Inge Bråten, fortalte tidligere i dag at han og Thomas Alsgaard hadde forskjellig syn på noen saker i jobben som ledere for det svenske langrennslandslaget.

- Han og jeg har sterke meninger, men vi har alltid funnet løsninger, sa Bråten til Dagbladet.no.

Uenige om lederstrategi

Nå har Alsgaard likevel trukket seg fra stillingen sin, og i kveld letter han på sløret og røper hva samarbeidsproblemene besto i, slik han ser det. - Inge har valgt en lederstrategi som jeg er veldig uenig med ham i. Det er veldig lite struktur, og det handler mye om nødløsninger, sier Alsgaard til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Jeg ønsker mer planlegging og struktur, mens han vil være mer impulsiv. Når jeg ikke syntes det fungerte, måtte jeg konsekvensen av det, og trekke meg, utdyper han overfor Dagbladet.no.

Den svenske skiløperen Anders Södergren fortalte tidligere i dag at Alsgaard og Bråten var «som hun og katt». Dette avviser Alsgaard.

- Dette er en profesjonell uenighet, ikke noen personlig konflikt, sier han til Dagbladet.no.
 

- SOM HUND OG KATT: Det sier den svenske landslagsveteranen Anders Södergren om de to nordmennene i det svenske landslagsapparatet, Thomas Alsgaard (t.v.) og Inge Bråten. Nå forteller Alsgaard litt mer om hva som kan ligge i det, slik han ser det. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
- SOM HUND OG KATT: Det sier den svenske landslagsveteranen Anders Södergren om de to nordmennene i det svenske landslagsapparatet, Thomas Alsgaard (t.v.) og Inge Bråten. Nå forteller Alsgaard litt mer om hva som kan ligge i det, slik han ser det. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Uenigheten består i at de to langrennslegendene er uenige om måter å gjøre ting på. Som en følge av dette, følte Alsgaard at han ikke fikk gjort jobben sin slik han ville gjøre den.

- Det er slik han jobber, og det går ikke

Som et eksempel på problemene, nevner han følgende episode:

- Da jeg bestemte meg for å si ja til å fortsette i ett år til, og bli hovedtrener for herreløperne, kom jeg til den første samlingen, hvor vi ikke hadde noen sprinttrener. Da sa Inge at jeg fikk hjelpe til mer med dem også. Det er slik han jobber, og det går ikke.

Alsgaard forteller også at han lenge har vurdert å forlate jobben sin i Sverige.

- Det er en beslutning som har modnet over tid. Jeg tenkte på det allerede i oktober-november, og i jula ringte jeg til Per Åke Yttergård (nordisk sjef i det svenske skiforbundet, red.anm.) og sa fra meg arbeidet under Tour de Ski, forteller han.

Inge Bråten har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i kveld

image: Alsgaard:  - Veldig uenig i Bråtens lederstrategi

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!