TIL TOPPS: Thomas Alsgaard kom først opp monsterbakken i mosjonistklassen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TIL TOPPS: Thomas Alsgaard kom først opp monsterbakken i mosjonistklassen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Alsgaard (41) til topps i monsterbakken

Tok bakken to ganger i morges.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Hvert år arrangeres det et åpent renn for alle som vil være med opp monsterbakken Alpe de Cermis. Løpet er identisk med etappen som skal avslutte Tour de Ski senere i dag.

I fjor vant Odd-Bjørn Hjelmeset det ni kilometer lange rennet med den massive tre kilometer klatrebiten som avslutning. Det ble norsk seier i år også, Thomas Alsgaard viste at han fortsatt er i knallform og var utilnærmelig opp bakken.

Og det selv om det var hans andre tur opp Alpe Cermis for dagen, han varmet opp for frokost med å gå løypa helt opp.

Vekta avgjør Trolig blir Alsgaard den eneste norske vinneren i Val di Fiemme i dag. For selv om han fikk den forholdsvis store kroppen sin opp fjellet på under 34 minutter, understreker han at nettopp kroppsvekt er en av de aller største forutsetningene for å vinne etappen som de aktive Tour de Ski-løperne skal pine seg gjennom senere i dag.

- Kroppsvekt er utrolig viktig.Har du fem kilo ekstra her, så kjenner du det fort, sier han. 

Petter Northug er som kjent den desidert tyngste av de fire løperne som utgjør teten og skal slåss om Tour-seieren i ettermiddag. Med ei kroppsvekt på mer enn ti kilo mer enn storfavoritten Alexander Legkov, vil Petter Northug få det tungt, bokstavelig talt.

- De som skal gå etterpå er dessuten ekstra slitne etter mange harde løp, og de må gå hardere enn jeg gjorde. Det blir noe helt annet for dem, sier Alsgaard til Dagbladet.

Trener hardt Skjønt, mosjonisten - som han liker å kalle seg - har rørt seg i Tour de Ski han også. Da løperne gikk den 35 kilometer lange etappen fra Cortina til Toblach tidligere i uka, gikk Alsgaard, Toblach-Cortina- Toblac. Altså 70 kilometer.

Alsgaard trente knallhardt foran Vasaloppet i fjor, men lederen for Team United Bakeries måtte trekke seg rett før start på grunn av mageproblemer. Han trener ikke noe mindre nå, og kommer sannsynligvis til å stille til start i Sälen senere i vinter.

Og merk deg tida hans opp Alpe de Cermis i morges: 33.54 minutter. Han ville neppe blitt sist i feltet som kommer pesende opp bakken senere i dag med den tida.