BLIR LAGKAMERATER: Thomas Alsgaard og Jörgen Brink var konkurrenter da de var landslagsløpere. Nå går de sammen om å starte et nytt lag som satser på langløp.Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
BLIR LAGKAMERATER: Thomas Alsgaard og Jörgen Brink var konkurrenter da de var landslagsløpere. Nå går de sammen om å starte et nytt lag som satser på langløp.Foto: Erlend Aas / SCANPIX .Vis mer

Alsgaard danner lag med Brink

Satser sammen på langløp.

|||

VM-stafetten 2003 huskes for to ting: Jörgen Brinks kollaps og Thomas Alsgaard som utnyttet det til Norges fordel. Nå skal de to langrennsløperne danne lag.

Brinks kollaps i Val di Fiemme er blitt legendarisk, og uttrykket «ta en Brink» er blitt innarbeidet i skimiljøet. Nå skal han gå langløp med Alsgaard.

De to stifter et lag med seks løpere som satser på langløp, skriver VG Nett.

- Jeg ønsket å lage noe større, med et ordentlig opplegg, sier Alsgaard, som også skal fortsette i NRK.

Brink gleder seg til å samarbeide med sin tidligere rival.

- Det var ikke vanskelig å si ja da Thomas spurte om jeg ville være med. Jeg avsluttet skiskytterkarrieren i vinter, og planen var å satse videre på langløp da Thomas tok kontakt, sier Brink.

Svensken ledet VM-stafetten med så god margin at feiringen var godt i gang i nabolandet. Men plutselig stoppet det nesten helt opp. Brink ble så stiv at han knapt kunne røre seg.

Thomas Alsgaard og Axel Teichmann takket og bukket og suste forbi. Norge tok til slutt gull.

- Det som skjedde den gangen hadde jeg aldri forestilt meg at kunne skje. Det var utrolig tungt, og jeg brukte langt tid på å komme meg, men jeg har lagt det bak meg og ser fram til å gå langløp med Thomas, sier Brink.

(NTB)