- Alsgaard er en inspirasjon for eldre løpere

Philip Boit (39) er imponert.

VM-TEST: Philip Boit tok med seg Erik Solheim til Lillomarka for en vennskapelig tur. Foto: Christian Monge Hugsted
VM-TEST: Philip Boit tok med seg Erik Solheim til Lillomarka for en vennskapelig tur. Foto: Christian Monge HugstedVis mer

(Dagbladet): Philip Boit har ankommet Norge for å gå sitt siste store internasjonale mesterskap. Han vil ha blandede følelser når han står på startstreken før kvalifiseringsløpet til 15-kilometer klassisk i Oslo.

- Mitt siste løp vil bli meget interessant. Jeg ser virkelig frem til det. Det er på en måte vemodig at det er siste mesterskap, samtidig er jeg veldig glad for at jeg skal avslutte karrieren i Norge.

Kenyaneren er imponert over at Alsgaard klarte å ta bronse under NM i en alder av 39 år, samme alder som Boit er selv. Han innrømmer derfor at det er vanskelig å bruke alder som grunn til at han nå legger opp.

- Når du ser på Thomas Alsgaard så er alder plutselig ikke en unnskyldning lenger, han gir håp til alle oss veteraner. Men det er min tid nå, sier Boit.

Ta opp arven Når vi ber Boit snakke om betydningen Norge har for han, klarer han ikke å slutte å snakke om Bjørn Dæhlie. Han snakker ofte om den gangen Dæhlie ventet 20 minutter i målområdet for at Boit skulle komme i mål, før nordmannen ville ta imot gullmedaljen sin.

- Det var ikke normalt, det er nok bare noen få mennesker i verden som ville gjort noe slik, sier Boit.

Gesten fra Dæhlie gjorde så sterkt inntrykk på Boit at han kalte opp den ene sønnen sin etter skikongen. Nå er sønnen 12 år og i ferd med å ta opp arven etter sin far.

- Min sønn går på rulleski, og han er veldig flink. Han er en sporty fyr. Han har i tillegg et par ski liggende på rommet sitt som han fikk av Dæhlie, men de er fortsatt ubrukte på grunn av mangelen på snø i Kenya, sier Boit.

Norske fans Det vil være mange norske fans som heier Boit frem når han skal gå løp i Oslo. Det vil bli en stor opplevelse for Boit.

- Det finnes de som har flagg med mitt navn på. Jeg elsker nordmenn, og de liker meg. Det er så mange mennesker i Norge som kjenner meg igjen og sier hei til meg. Når jeg gikk denne turen var det mange som snakket til meg på norsk, som om de kjente meg.