Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard får kraftig kritikk i Sverige

Landslagstreneren omtales som uengasjert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Sverige ble beste nasjon i skisporet under OL med tre gull. Åtte måneder seinere er det imidlertid ikke bare harmoni i den svenske leiren, skriver Expressen.

• Thomas Alsgaard omtales som uengasjert.

• Mathias Fredriksson og Alsgaard snakker ikke med hverandre.

• Sprintstjernene savner treneren Ola Rawald.

Frustrasjon

Da landslaget var samlet i Östersund i forrige uke var ikke herretreneren Thomas Alsgaard til stede. Det førte til overraskelse og irritasjon i troppen, skriver den svenske avisa.

Dette var den siste sjansen til å finpusse formen foran verdenscupstarten, og derfor ble det stilt spørsmål ved den norske skiheltens uteblivelse. Alsgaard var i stedet hjemme i Norge, hvor han blant annet foreleste om sine erfaringer som idrettsmann.

Under et møte skal Alsgaard ha fått kritikk for det som blir omtalt som sviktende engasjement.

FÅR KJEFT: Thomas Alsgaard får kritikk av løpere, men landslagssjef Inge Bråten har fortsatt full tillit til kollegaen. Foto: SCANPIX
FÅR KJEFT: Thomas Alsgaard får kritikk av løpere, men landslagssjef Inge Bråten har fortsatt full tillit til kollegaen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg merket frustrasjonen i forrige uke, og det har ikke vært optimalt, men vi har pratet ut om det. Jeg har formidlet utøvernes synspunkter til Thomas, sier landslagssjef Inge Bråten.

- Tar det internt

Thomas Alsgaard sier til Dagbladet.no at han ikke har lest saken i Expressen, og at han derfor ikke ønsker å kommentere det påståtte uroen i det svenske landslaget.

- Jeg vil uansett ikke kommentere slike saker. Dette er ting som skal holdes internt, sier Alsgaard.

- Har du snakket med Bråten om dette?

- Ja, men som sagt ønsker jeg ikke si noe mer om dette.

- Et ikke-forhold

- Vi har et ikke-forhold. For meg er han en hvilken som helt eks-løper, sier Mathias Fredriksson, før han fortsetter:

image: Alsgaard får kraftig kritikk i Sverige

- Jeg hadde nok gjort dette på en annen måte om jeg hadde vært trener, men det er opp til ham å jobbe som han vil. Men dersom yngre løpere, som virkelig trenger hans støtte, blir behandlet på den samme måten - det er verre.

Inge Bråten forteller at han har full tillit til Alsgaard.

- Jeg og Jocke (Abrahamsson) er heltidsansatt av forbundet. Det er ikke Thomas. Og Thomas er klar over at det blir et problem når hans oppdrag med det svenske skilandslaget kolliderer med hans andre oppdrag.

• Les mer om saken hos Expressen.

KRITISK. Mathias Fredriksson sier han ville gjort jobben annerledes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!