Alsgaard forbannet på Fredriksson

Slår hardt tilbake mot kritikken.

STOCKHOLM/OSLO (Expressen/Dagbladet): Den svenske avisa Expressen avslørte i går intern uro i det svenske langrennslandslaget. Mens flere involverte forteller at ting ikke er som de skal være, tar Mathias Fredriksson bladet fra munnen og gir Thomas Alsgaard skylda.

Han mener at det engasjementet Alsgaard tidligere har vist, har vært borte denne sesongen.

I dagens utgave av Expressen slår Alsgaard tilbake.

-  Jeg er bekymret over at det er en person som ikke har vært med laget som sier det her, og at han velger å si det til dere og ikke til meg, sier Alsgaard til avisa.

-  Kritikk er bra

Mathias Fredriksson har nemlig valgt å ikke være med fullt og helt på landslaget denne sesongen. Han har bare deltatt på to samlinger i sommer og en sist uke, alle i Sverige. Derfor mener Thomas at det ikke var naturlig at han skulle følge opp Mathias like tett.

-  Min oppfatning er at han valgte å stå utenfor fordi han mente han ikke hadde noen nytte av den kompetansen jeg kunne tilby, noe jeg aksepterte. Men jeg må få lov til å snakke med Mathias om hvordan vi skal gå videre nå.

-  Kritikk er bra og utviklende, men det blir komplisert når en løper som selv har valgt å stå utenfor laget sier dette, forteller Alsgaard.

 KONKURRENTER: Thomas Alsgaard og Mathias Fredriksson har vært konkurrenter i en årrekke, men i går kom svensken med sterk kritikk av nordmannen. Her blir Alsgaard gratulert av Fredriksson etter Norges VM-triumf i stafett i Val di Fiemme i 2003. Foto: SCANPIX
KONKURRENTER: Thomas Alsgaard og Mathias Fredriksson har vært konkurrenter i en årrekke, men i går kom svensken med sterk kritikk av nordmannen. Her blir Alsgaard gratulert av Fredriksson etter Norges VM-triumf i stafett i Val di Fiemme i 2003. Foto: SCANPIX Vis mer

-  Aldri perfekt

Noe av kritikken går på at han ikke deltok på en løpermøte i forrige uke. Ifølge Alsgaard var det imidlertid aldri meningen at han skulle være med der. Den norske skistjernen er ikke fulltidsansatt som trener, noe som kompliserer situasjonen.

-  Å jobbe på dagbasis er vanskelig. Det er komplisert å finne rett balanse i omgangen med løperne, men jeg har ikke tid eller kapasitet til å jobbe heltid akkurat nå.

-  Hvordan synes du det har fungert?

-  Man er aldri perfekt, det går alltid an å gjøre mer. Men det viktige er at vi våger å snakke åpent med hverandre innad i gruppa og utvikles sammen.

Tar det internt

Alsgaard vil ikke vurdere å gi seg på det svenske landslaget.

-  Jeg kommer til å fortsette å hele tiden gjøre det som er best for mine løpere.

-  Hva vil skje nå?

-  Det løser vi internt, sier Alsgaard som i helga møter sin kritiker Mathias Fredriksson når verdenscupen starter i Gällivare.