Alsgaard hudfletter svenskene

Ordkrigen mellom de svenske og norske skiløperne trappes opp. I spissen står norske Thomas Alsgaard: - En sak skal svenskene vite. De har veldig lite ydmykhet, sier Alsgaard (28) til Expressen.

I går vant Frode Estil, Kristen Skjeldal, Tor Arne Hetland og Thomas Alsgaard herrestafetten i langrenn i italienske Santa Caterina. Sverige deltok ikke på stafetten og brukte i stedet dagen til en treningsøkt i Davos.

- De vet vi er bedre. Derfor dro de hjem. Vi er et mye bedre lag enn Sverige, sier Alsgaard til Expressen.

28-åringen regner ikke med Sverige som en av de største utfordrerne i langrenn i år. Slikt sårer selvfølgelig søta bror, og Expressen bruker bred plass på Alsgaard og hans utspill om at svenskene mangler ydmykhet i dag.

Alsgaard forteller også at han ikke er helt i form om dagen.

- Det verste er at jeg ikke vet hvorfor kroppen ikke fungerer. Da blir man fortvilet og begynner å gruble. Slikt tar på, sier Alsgaard. Han mener at han har sjanse til å vinne alle distanser i VM i vinter. Han har imidlertid ikke bestemt seg for hvilke distanser han skal gå.

Dæhlie sugen

Ahlsgaard har ifølge svenske Aftonbladet liten tro på at kameraten Bjørn Dæhlie skal gjenerobre langrennstronen. - Han kommer ikke tilbake som den han var før, sier Thomas til avisa.

Men Dæhlie selv har ikke abdisert. -Jeg skal gi Per Elofsson match, sier han.

Mens konkurrentene kjemper om WC-poeng i Davos, promoterer Dæhlie sin kleskolleksjon - i Stockholm.

- Jeg var her med Torgny Mogren en gang. Da viste han meg det syndige nattelivet, forteller Dæhlie om sine erfaringer fra den svenske hovedstaden. Aftonbladet har klippet uttalelsene fra gårsdagens utgave av Sportbladet.

Der beskriver den norske skikongen også sitt forhold til sporten sin:

-For meg likner skiløping på narkomani, det er en avhengighet. Jeg blir urolig når jeg ikke får trene og ser de andre konkurrere.

SELVSIKKER:Thomas Alsgaard er selvsikker på landslagets vegne, men usikker på egen form