Alsgaard i grøfta

GEILO (Dagbladet): Thomas Alsgaard dro rett fra to seirer i verdenscupen til rallytrening på det norske høyfjellet. Sist helg startet treninga til sommerens rally-NM.

- Du får kick av det. Det er farta som er moro, kan ikke si annet.

Det lyser guttedrøm av øynene til Thomas Alsgaard. Når skisesongen er over, skal han og lagkamerat Krister Sørgård satse på rallykjøring. Første trening fant sted like ved Geilo i helga, der det var laget rallybane på en forblåst flystripe.

- Det er greit å begynne på isen, slik at man lærer bilen å kjenne. Her kan man tøye grensene helt til det går galt, uten at det skjer noen store skader, sier Alsgaard, som etter et par runder kjørte ut av løypa og satte seg fast.

- Jeg hadde for stor fart. Må lære meg å ikke være fullt så hissig, sier han.

Liten tid til trening

Bilen har Alsgaard og Sørgård fått låne av vennen Nils Tronrud. Sammen med John Haugland har Tronrud opprettet Nissan Almera rallycup, hvor Alsgaard og Sørgård skal delta.

- Jeg har alltid vært interessert i bil og har drømt om dette lenge. Nå har jeg anledning gjennom Nils og cupen han har startet, sier Alsgaard, som legger til at både han og makker Sørgård trenger masse hjelp, råd og veiledning når de nå kaster seg inn i bilsporten. Men det blir ikke tid til mye trening midt i skisesongen. Gutta regner heller ikke med å begynne å konkurrere før til våren.

- Det er hektisk nå på vinterstid, så det blir bare innimellom alt det andre. Vi har ikke så veldig store ambisjoner, men vi får vår egen bil i slutten av januar, og når skisesongen er over, får vi prøve å stå på og forberede oss godt, sier Alsgaard.

Alsgaard sjåfør

Når kompisene Thomas Alsgaard og Krister Sørgård skal kjøre rally som team, er det Alsgaard som sitter i førersetet, mens Sørgård leser kart.

- Hvis han ikke lar meg også kjøre litt, må vi skaffe to biler, sier Sørgård spøkefullt.

- Det kan jo hende at Krister kjører mye fortere enn meg etter hvert. Men foreløpig er det meningen at jeg skal kjøre, sier Alsgaard.

Neste trening skal foregå i skogen, slik rally virkelig skal kjøres, sier Alsgaard. Da blir utfordringen betraktelig større.

- Å klare å mestre farten og forholdene, det er det som er spennende. Jeg har sittet på med både Tommy Rustad og Trond Lyseng, som kjører fryktelig fort. Da var jeg redd. Det er ikke bare bare å sitte på i tette skogen med de gutta der.

Alsgaard regner heller ikke med å komme opp på et slikt nivå som rallykjører.

- Det har jeg ikke muligheter til. Men man må jo begynne et sted og så gå gradene. Først og fremst gjør jeg dette for å ha det moro, sier han.

RALLY-THOMAS: Thomas Alsgaard debuterte som rallykjører. - Jeg får kick av farta, sier Thomas.