KAN BLI UTESTENGT: Thomas Alsgaard kan bli utestengt på livstid fra New York Maraton etter at han lot en kompis løpe i hans navn. Alsgaard kunne ikke selv løpe på grunn av smerter i hofta. Foto:  Arnt E. Folvik / Dagbladet
KAN BLI UTESTENGT: Thomas Alsgaard kan bli utestengt på livstid fra New York Maraton etter at han lot en kompis løpe i hans navn. Alsgaard kunne ikke selv løpe på grunn av smerter i hofta. Foto: Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Alsgaard kan bli utestengt på livstid

Fra New York Maraton.

(Dagbladet): Istedenfor å gjennomføre sin planlagte maratondebut, tok Thomas Alsgaard et valg han kan komme til å angre på.

38-åringen skulle nemlig løpe sitt aller første maraton i New York 6. november, men måtte trekke seg på grunn av smerter i hofta.

Det skriver han på sin egen blogg på Team United Bakeries' hjemmeside:

«Jeg hadde gledet meg lenge til å debutere på maraton, men det gikk ikke denne gangen. (...) Det stakk og var vondt på utsida av hofta. Og kraften i benet ble borte. Det ville vært idioti å starte.», skriver den femdoble OL-vinneren.

Løp i Alsgaards navn Isteden lot NRKs langrennsekspert en kamerat gjennomføre det 42 kilometer lange blodslitet i New Yorks gater:

«Jeg er imponert over Vidar Hansen som grep muligheten. Han var med for å oppleve New York, men ble brått maratonløper. (...) Tiden 3.45 er sterkt. (Selv om jeg vet at det er JEG som må leve med den tiden framover. Han løp på mitt navn ...)», fortsetter han.

3.45 er en respektabel tid for de fleste mosjonister, men Alsgaardkunne trolig løpt langt raskere selv.

38-åringen tok bronse på 15 kilometer klassisk seinest i årets NM, og trener nå mot langløpssesongen. Han kommer uansett altså til å bli stående med tiden 3.45.48, noe som ga 9749. plass i herreklassen i den 41. utgaven av løpet.

Klare regler Alsgaards problem er uansett at både han selv og kameraten nå risikerer å bli utestengt fra New York Marathon på livstid. På arrangørens hjemmeside er reglene nemlig krystallklare:

«Enhver som blir funnet å konkurrere med en annen persons nummer, vil ble diskvalifisert, og begge personene vil utestenges fra  framtidige New York Road Runners-arrangementer, inkludert ING New York City Marathon.»

Dagbladet er ikke kjent med om arrangøren kjenner til at kompisen løp i Alsgaards navn, men begge risikerer altså utestengelse.

Det er dermed åpenbart at om Alsgaard fortsatt har planer om å maratondebutere, så vil ikke det skje i New York.

Også Alsgaards kone, tidligere langrennsløper Rønnaug Schei står oppført i resultatlistene i årets løp. Hun kom inn til den sterke tiden 3.20.44.

• Thomas Alsgaard har ikke besvart Dagbladets henvendelser.