Alsgaard klar for jaktstarten

Thomas Alsgaard er friskmeldt og alt tyder på at han stiller til morgendagens jaktstart. Det lover godt for Bente Skari, som nå undersøkes på sykehus.

CAVALESE (Dagbladet.no): I går ettermiddag lå Alsgaard rett ut med mage- og tarminfeksjon. 24 timer seinere var han frisk nok til å spenne på seg langrennsskiene, og i ettermiddag kom gladmeldingen: Han er etter alt å dømme klar for søndagens jaktstart.

Der stiller også Kristen Skjeldal, Tore Ruud Hofstad og Frode Estil.

Det foretas en siste vurdering klokka 19 i kveld, og Alsgaard stiller ikke til jaktstarten hvis han ikke føler seg 100 prosent i form. I så fall må reserve Odd-Bjørn Hjelmeset steppe inn.

- Thomas går ikke for å bli nummer ti, sier landslagssjef Bjørnar Håkensmoen på Dagbladet.nos spørsmål om hvorvidt Alsgaard er gullkandidat hvis han starter.

Nå håper hele Ski-Norge at også Skari blir kvitt plagene på rekordtid. VM-dronningen med to gull varslet fra til jentetrener Svein-Tore Samdal om oppkast, kvalme og diare før frokost kl. 07 i morges.

Magesyke på SMS

- Det var ingen hyggelig tekstmelding å få, sier Samdal.

I formiddag ble Bente Skari med landslagslege Hans Petter Stokke til det lokale sykehuset i Val Di Fiemme, Ospedal de Calavese.

Skari var betuttet da Dagbladet.no møtte henne på vei inn til virusavdelingen. Hun fortalte kort at alle nok skjønner hvordan hun føler seg etter at hun måtte stå over jaktstarten.

- Jeg kjente det først i natt, sier hun.

- Har du håp om å gå stafetten mandag?

- Ja, jeg har det, sier Bente til Dagbladet.no.

Nå er det klart at hennes sykdom er mildere enn den som rammet Alsgaard, noe som selvfølgelig lover svært godt.

Sykdom herjer flere VM-nasjoner

Det pågår en epidemi blant lokalbefolkningen i området, og hele det norske skilandslaget har fått karantene. De skal holde seg så mye som mulig innendørs.

- Det er tilfeldig hvem som blir smittet, men Thomas og Bente har vært mye ute blant folk etter at de vant gullene, sier landslagslege Hans Petter Stokke.

De norske toppene er ikke de eneste som er syke i VM-dalen Val Di Fiemme. Nesten hele den italienske VM-troppen har vært slått ut av mageplager, og også andre landslag skal være rammet.

For det norske laget er det nå viktig å stramme ytterligere inn, slik at risikoen for smitte mellom utøverne minskes.

- Det er ofte de folkene som er i veldig god form, som er utsatt for dette, sier Samdal.

Både han og de andre jentene krysser nå både ski og fingre for at Skari blir friskmeldt tidsnok til å gå stafetten.

- Det er tragisk for oss hvis Bente ikke blir med, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

(Dagbladet.no)

HÅPEFULL: Bente Skari håper å gå stafetten etter at hun tidligere i dag måtte stå over jaktstarten på grunn av en mageinfeksjon.