Alsgaard kommenterer VM

Thomas Alsgaard kommenterer Lahti-VM i Dagbladet. VM-kommentaren er et samarbeid med Langrenn.com.

Hei, og velkommen til min VM-spalte!

Så er vi endelig i Lahti. Nå er mesterskapet snart i gang, og alt som ikke er gjort frem til nå er for sent. Jeg har gått mange renn i Lahti tidligere, men jeg merker at i år er det noe spesielt. Nervene kom så fort vi landet i Helsinki. Og jeg tror ikke jeg var alene om det...

  • Deltagerlandsbyen er grei nok. Helt siden OL på Lillehammer har Norge hatt sitt eget hotell hvor kreative sjeler har skapt en lun og avslappet atmosfære. Derfor var ikke førsteinntrykket helt bra. Her bor vi i leiligheter med hvite vegger og tak, hvit vinyl på gulvet, hvite plaststoler, hvitt kjøkken, og i hjørnet står en hvit TV på en hvit pappeske. Spennende!

Men enkelte utøvere har vist stor kreativitet og i enkelte rom er det faktisk blitt ganske bra. Jeg var som noen kanskje har fått med seg, ute på handel i går. Sammen med Odd-Bjørn Hjelmeset.

Vi reiste til en møbelbutikk og fikk, med litt flaks, låne hver vår stressless. Vi handlet også stekepanne og kjele, men det var en kjempetabbe.

Fordi:

08.30 i morges ramla damene i naboleiligheten inn og forlangte egg og bacon. Og hvem måtte lage det? JEG!

Spisesalen i deltagerlandsbyen er i en ishall som ligger 400 meter unna. Og der er det kaldt.

Maksimalt ti plussgrader. Derfor prøver vi å spise mest mulig i leilighetene.

  • Stemmningen i den norske troppen er ellers meget bra. Latteren sitter veldig løst, og det skjer ting hele tiden. Det «hotte» nå er finskelooken. Det vil si bleiket hår. Resultatet er svært varierende. Noen kler det faktisk, mens andre ser helt jævlige ut. Ta bare en liten kikk på Bente!

For min egen del har jeg klart å styre unna hårbleikingen så langt. Og det akter jeg å fortsette med. Mange av lagkameratene mener jeg er forfengelig, men for å motbevise det har jeg gått med en meget kledelig parykk i hele dag. Håper de er fornøyde med det. Ellers får jeg vel bruke den på åpningsdistansen i morra...

  • Jeg kommer tilbake med mine betrakninger og tanker hver dag i Dagbladet under mesterskapet. Du kan også lese denne spalta og mange andre ting om meg på hjemmesida mi.

Hilsen Thomas