Alsgaard møtte veggen

LAHTI/OSLO: Gullfavoritt Thomas Alsgaard var ingen lykkelig mann etter 17. plass på dagens 15 kilometer. - Det var mannen på skia som ikke fungerte, sier Alsgaard til Dagbladet.no.

Det startet imidlertid lovende for Alsgaard som var raskest av samtlige etter 2,2 kilometer. Derfra og ut gikk det blytungt for vårt kanskje største gullhåp på herresiden.

- Jeg åpnet bra, men det ville seg ikke. Jeg prøvde å gå fort, og håpet det ville løsne, men ingenting fungerte, sier Alsgaard.

Da han skjønte at han var sjanseløs på medalje stoppet han helt opp for å samle krefter. Da hadde han gått åtte av de femten kilometerne.

- Jeg måtte stoppe opp for i det hele tatt å kunne fullføre. Det er noe feil når du sprekker så totalt etter bare åtte kilometer, sier Alsgaard som følte seg slapp i kroppen allerede fra morgenen av.

- Jeg har følt meg bedre i det siste, men i dag var den værste dagen på flere uker, sier 29-åringen.

Han klarte derfor ikke helt å glede seg over Odd-Bjørn Hjelmesets bronse.

- Det er vanskelig å glede seg over det nå, men det er selvsagt moro for Odd-Bjørn og viktig for laget, avslutter Aalsgard.

Også landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass var skuffet på Alsgaards vegne.

- Thomas leverte et skuffende løp. De andre gikk som forventet, og hadde Thomas prestert normalt ville det vært en god norsk innsats, sier Mikkelsplass til Dagbladet.no.

SKUFFET: - Det var mannen på skia som ikke fungerte, sa Thomas Alsgaard etter 17. plass på 15 km.