- Alsgaard og Bråten som hund og katt

Landslagsveteranen Anders Södergren.

• Bråten til Dagbladet.no i formiddag: - Vi har har hatt forskjellig syn på noen saker

Samarbeidet mellom Inge Bråten og Thomas Alsgaard fungerte ikke. Derfor hoppet Alsgaard av som trener for det svenske skilandslaget.

- De var som hund og katt, sier landslagsveteranen Anders Södergren til TT.

- Samarbeidet mellom Thomas og Inge fungerte ikke. De bare slet ut hverandre, hevder han videre.

Södergren mener de to nordmennenes meningsforskjeller også har gått ut over den svenske innsatsen i langrennsløypene denne sesongen.

- Det har påvirket laget. Når de ikke fungerer bra sammen, blir det heller ingen god stemning i laget. Det sier seg selv.

Södergren sier at det toppet seg under Tour de Ski, hvor Alsgaard og Bråten ikke snakket med hverandre. Han vil ikke gi noe svar på spørsmål om det er rett mann som trekker seg, men sier at det fungerte bedre da Bråten var sykmeldt i fjor høst.

- Det gikk bra da det bare var Thomas og Jocke (Abrahamsson) som var med på samlinger og konkurranser. Thomas og Inge gikk ikke bra sammen, da bare skar det seg. Det er to sterke viljer som jobber på forskjellig måte. Inge er mer impulsiv, mens Thomas vil ha litt mer struktur på tingene, sier han.

- SOM HUND OG KATT: Det sier den svenske landslagsveteranen Anders Södergren om de to nordmennene i det svenske landslagsapparatet, Thomas Alsgaard (t.v.) og Inge Bråten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
- SOM HUND OG KATT: Det sier den svenske landslagsveteranen Anders Södergren om de to nordmennene i det svenske landslagsapparatet, Thomas Alsgaard (t.v.) og Inge Bråten. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Södergren og Johan Olsson er av dem som har hatt mest å gjøre med Alsgaard, blant annet går det gjelder treningsopplegget.

- Jeg kommer fortsatt til å ha kontakt med ham. Når jeg behøver hjelp, er det bare å ringe. Det er det ingen problemer med, sier Södergren.

(NTB)

- Alsgaard og Bråten som hund og katt