HOLDT MED HELLNER: Thomas Alsgaard trodde mest på Petter Northug før lørdagens verdenscupåpning i Gällivare, men håpet på Marcus Hellner. Her er Alsgaard og Northug sammen på en pressekonferanse sist vinter, etter at Northug sa ja til å gå Vasaloppet for Alsgaards privatlag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
HOLDT MED HELLNER: Thomas Alsgaard trodde mest på Petter Northug før lørdagens verdenscupåpning i Gällivare, men håpet på Marcus Hellner. Her er Alsgaard og Northug sammen på en pressekonferanse sist vinter, etter at Northug sa ja til å gå Vasaloppet for Alsgaards privatlag. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

Alsgaard ønsket at Hellner skulle slå Northug

- Overrasker meg hvis han mente det, sier Åge Skinstad.

(Dagbladet): Petter Northug og Marcus Hellner har vært i en rekke minneverdige dueller opp gjennom årene, i hvert fall sett med norske øyne.

Under lørdagens verdenscupåpning i Gällivare var det svensken som trakk det lengste strået - til glede for NRK-ekspert Thomas Alsgaard.

Før løpet la han nemlig ikke skjul på hvem han sympatiserer mest med, da han ble intervjuet av kollega Ida Nysæter Rasch.

- Hva tenker du om duellen? spurte hun.

- Det blir en spennende duell. Det kastes litt meldinger på kryss og tvers av landegrensene gjennom hele sommeren og høsten, og nå møtes de endelig til duell. Da får vi se, sa Alsgaard.

- Hvem tror du er sterkest?

GIKK I MÅL MED SVENSK FLAGG: Petter Northug gikk i mål på denne måten under søndagens stafett. Foto: (AP Photo /Jonas Ekstromer, Scanpix)
GIKK I MÅL MED SVENSK FLAGG: Petter Northug gikk i mål på denne måten under søndagens stafett. Foto: (AP Photo /Jonas Ekstromer, Scanpix) Vis mer

- Det spørs om jeg skal tenke med hjertet eller hjernen. Hvis jeg lar hjertet prate er det Marcus Hellner. Men hodet holder nok en knapp på Petter Northug.

- Ja, Thomas er jo litt svensk av seg, avrundet Nysæther Rasch.

- Spesielt
Langrennssjef Åge Skinstad var ikke i Gällivare i helga, men fulgte det meste av sendingen foran TV-skjermen. Sekvensen der Alsgaard røper at han heier på Hellner fikk han derimot ikke med seg.

- Det vil være spesielt hvis en norsk ekspertkommentator holder med de utenlandske løperne. Men jeg har ingen indikasjoner på det, sier Skinstad til Dagbladet.

- Men Alsgaard sa det jo rett ut på lørdag?

- Det var på Hellner Stadion, det er mulig han svarte på noe litt annet. Jeg vet ikke. Men hvis det var det han mente, overrasker det meg, sier den norske langrennssjefen.

Alsgaard har en fortid som assistenttrener for det svenske langrennslandslaget, da Inge Bråten var sjef. Det samarbeidet opphørte i 2007.

NORTHUG-RIVAL: Marcus Hellner. Foto:  AFP PHOTO / SCANPIX
NORTHUG-RIVAL: Marcus Hellner. Foto: AFP PHOTO / SCANPIX Vis mer

- Det var Inge som tok med Marcus (Hellner) på elitelaget, og da var Thomas assistent. Det kan være at det henger igjen noe der. Vi har uansett et flott forhold til kommentatorene og ekspertene på NRK, sier Skinstad.

Fikk stafettrevansj
Samtidig inngikk også Alsgaard et slags samarbeid med Northug sist vinter, da Mosvik-ekspressen takket ja til å gå Vasaloppet for NRK-ekspertens privatlag, Team United Bakeries.

Mageproblemer stoppet imidlertid Northugs deltakelse i det rennet.

Hellner ble for øvrig nummer tre på lørdagens 15-kilometer, mens Northug måtte ta til takke med 7. plass. På stafetten fikk imidlertid nordmannen en slags revansj da han kunne paradere inn til seier etter å ha gått alene gjennom hele sisteetappen.

Thomas Alsgaard har ikke besvart Dagbladets henvendelser i ettermiddag.