Alsgaard reiser hjem

Thomas Alsgaard føler seg sliten og tom og reiser hjem fra VM. Nå håper han på svensk gull på femmila.

Alsgaard bestemte seg for å reise hjem fra Val di Fiemme for å slappe av og trene fram mot femmila i Kollen. Han regner det ikke som sannsynlig at han kan være med å kjempe om medaljer på femmila, og prioriterer derfor den viktige kraftprøven i Holmenkollen.

- Så vidt jeg vet er det svært få som har vunnet femmila i Kollen i både klassisk og skøyting, så det er jo en gulerot å ta med seg også, sa Alsgaard til NRK.

- Hadde jeg kjørt meg i senk på femmila nå, hadde resten av sesongen vært ødelagt, sier Thomas til Dagbladet.no.

Alsgaard var ute og kjente på kroppen i dag tidlig. Han fikk ikke de svarene han håpet på etter at landslagstrener Carl Henning Gran tok ham ut på laget i går.

- Jeg hadde et lite håp, men det var ikke noe å hente i dag, sier Thomas.

Selv er han overrasket over at formen har vært så god i VM.

- Jeg holdt formtoppen i en uke, og er jo overrasket over det. Nå har jeg lyst til å reise hjem, så er det åtte dager til femmila i Kollen, sier han til Dagbladet.no.

I kveld flyr han hjem fra München med to nye VM-gull i lomma.

- Jeg synes jeg har hatt et fantastisk VM, med usikkerheten og grunnlaget jeg hadde. Det har vært langt bedre enn jeg drømte om, sier Thomas.

Alsgaard håper nå at svenskene tar gull på femmila i morgen.

- Jeg ønsker at Matthias Fredriksson får til et godt løp og vinner gull. Ingen fortjener det mer enn ham, sier Alsgaard som regner svensken som en god venn.