Alsgaard sa nei til sensasjonell VM-deltagelse

Diskuterte muligheten med Skinstad etter NM-bronsen.

IKKE AKTUELL: Thomas Alsgaards sensasjonelle bronsemedalje under NM på ski utløste snakk om et minst like sensasjonelt VM-comeback i Holmenkollen. Den pensjonerte langrennsstjernen diskuterte saken med Åge Skinstad, men meldte seg uaktuell til tjeneste.Foto:Erik Berglund
IKKE AKTUELL: Thomas Alsgaards sensasjonelle bronsemedalje under NM på ski utløste snakk om et minst like sensasjonelt VM-comeback i Holmenkollen. Den pensjonerte langrennsstjernen diskuterte saken med Åge Skinstad, men meldte seg uaktuell til tjeneste.Foto:Erik BerglundVis mer

(Dagbladet): Thomas Alsgaards sensasjonelle bronse på 15 kilometeren under ski-NM utløste snakk om et minst like sensasjonelt internasjonalt comeback under VM i Holmenkollen.

I kveldens «Senkveld» på TV 2, røper den «pensjonerte» langrennsstjernen og NRK-eksperten at han diskuterte muligheten med landslagets sportssjef Åge Skinstad etter medaljeløpet i Steinkjer forrige uke.

På spørsmål fra programleder Harald Rønneberg om hva han ville ha gjort dersom Skinstad ringte for å spørre ham om han var interessert i å delta i VM på hjemmebane, svarer Alsgaard følgende:

- Jeg snakket jo med Åge om det i NM, for så vidt. Vi diskuterte det, kanskje mest fordi han har et voldsomt press fra omverdenen om det også. Men for meg er det ikke aktuelt.

- Siste krampetrekning Alsgaards gjenstående sesongmål har hele tiden vært Vasaloppet, som går samtidig som femmila i VM. Han ser ingen grunn til å endre planer, selv om han hadde en uformell prat med Skinstad.

- Jeg gjorde som sagt en siste krampetrekning, et siste forsøk. Men jeg har ikke et grunnlag til å på noen som helst måte kunne bli en medaljekandidat i VM. Det er ikke interessant for meg å være i VM og kjempe om en 15-20-plass. Det er ikke interessant lenger. Da er det bedre at de sender unge gutter som kan få erfaring og faktisk synes det er en kjempeinspirasjon å bli nummer 15-20, sier Alsgaard i progammet som sendes på TV i kveld.

Sportssjef Skinstad sier at han tok en prat med Alsgaard hovedsaklig for å kartlegge kandidater til VM-toppen.

- Jeg spurte ikke om han var interessert i å konkurrere, for det er ikke den måten vi tar ut VM-laget på. Jeg ville kartlegge om han var aktuell til VM-laget, og det bekreftet han at han ikke var, sier Skinstad til TV 2 Sporten.