Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard sjekket synet i et forsøk på å bli frisk

Mister sesongens første mål på Beitostølen.

SYNLIG I ORANSJE: Men foreløpig lar Thomas Alsgaard konkurranseskidressen henge i skapet. Foto: Endre Vellene
SYNLIG I ORANSJE: Men foreløpig lar Thomas Alsgaard konkurranseskidressen henge i skapet. Foto: Endre Vellene Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Thomas Alsgaard er kanskje superveteran og eks-pensjonist, men det er fortsatt 41-åringen som per nå må regnes som Team LeasePlan Gos største stjerne.

Derfor ble det også mye oppmerksomhet rundt Alsgaard på dagens pressetreff med det ferske laget, selv om 41-åringen er en av de få som faktisk ikke skal gå noe løp denne helga i Beitostølen.

Alsgaard er nemlig fortsatt ikke helt frisk.

Sykdomsproblemene som dukket opp i februar har nektet å slippe taket, ingen tester har gitt nordmannen svar på hva som faktisk har vært galt, og nå avventer Alsgaard enda en stund før han presser kroppen ordentlig.

- Jeg føler at det går litt framover, at jeg tåler litt mer belastning for hver uke, men ikke mer enn fem til seks-sju-åtte timer økning, sier han til Dagbladet.

- Forsiktige intervaller, forsiktig styrke med Espen Jansen (turntrener), jeg prøver å holde meg sånn noenlunde i gang, sånn at når jeg får klarsignal og når kroppen er frisk igjen, så er det ikke så lang vei til temmelig god form, sier Alsgaard.

Sjekket synet Opprinnelig håpet han å starte sesongen her på Beitostølen, men det blir det ikke noe av. Nå ser han i stedet fram mot starten av langløpssesongen om en to måneders tid, samtidig som NM blir et mål.

Svaret på hva som har vært galt, har han ikke funnet.

- Nei, jeg har ikke funnet noe svar på det, selv om jeg har gjort masse tester og masse andre ting. Jeg har gjort alt fra å sjekke synet og skaffe lesebriller, for det er noe som skaper stress, til alt tenkelig og utenkelig som kan være med på å skape stress. For det gjør at kroppen tåler mindre belastning. Teorien er at jeg har slitt med et eller annet ubestemmelig virus, som flere andre også har gjort i høst, sier Thomas Alsgaard, og legger til at det er selve langløpsmålet som får lide.

- Det er langløp som er målet, men per nå er jeg jo nærmere en 15 kilometer enn en langløp, for det er utholdenhetstreninga som får lide. Den kan jeg ikke gjøre. Men styrken, den kortsiktige, og det tekniske, den holder jeg i gang. Jeg har fortsatt trua. Jeg mener fortsatt at klarsignal og full guffe i en måneds tid, så skal formen bli ganske bra, fastslår Alsgaard.

Tiger-Thomas I dag presenterte han og laget de nye skidressene til Team LeasePlan Go, ikke helt anonyme tigermønstrede trikoter i svart og mørk oransje. Det var Thomas Alsgaards idé.

- Da jeg var liten hadde vi ikke tv-spill og sånn, så vi måtte holde oss til tegneserier. Så det er Tommy og Tiger´n som er inspirasjonen. Jeg må ta på meg den, sier 41-åringen om de mildt sagt synlige draktene.

Målene for laget er høye.

- Målet er å skape utvikling. Vi vil fylle opp med gode løpere med potensial og løfte dem opp på et høyere nivå. Kanskje kan de ta steget opp på rekrutteringslandslag og elitelandslag. Samtidig ønsker vi at de skal være med i toppen i norgescup, skandinavisk cup og langløp. Vi håper å kunne gi Aukland-brødrene kamp i langløp, sier Thomas Alsgaard til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media