Alsgaard skrøt av teknikken til Johaug

- Det er første gang jeg har hørt noe sånt, sier den suverene Beito-vinneren.

JUBLET OVER STREKEN: Therese Johaug var utilnærmelig under åpningsrennet på Beitostølen i dag. Hun vant 10-kilometeren i utklassingsstil. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
JUBLET OVER STREKEN: Therese Johaug var utilnærmelig under åpningsrennet på Beitostølen i dag. Hun vant 10-kilometeren i utklassingsstil. Foto: Håkon Mosvold Larsen, ScanpixVis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Sist vinters OL-dronning Marit Bjørgen sto sesongåpningen på Beito for ikke å ta noen sjanser med den lette forkjølelsen hun pådro seg denne uka.

Dermed ble kampen om seieren på 10 kilometer fristil straks mer åpen.

Men så spennende ble det heller ikke, for Therese Johaug hadde en god dag i løypa, og vant 40,2 sekunder foran Kristin Størmer Steira.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne med 40 sekunder. Men det føltes bra da jeg gikk der ute. Det kostet lite, og da var det bare å gå på, sier Johaug.

Alsgaard-skryt I NRK-intervjuet rett etter målpassering fikk hun skryt av ekspertkommentator Thomas Alsgaard. Det syntes hun var stas, og tok det også opp under intervjuet med øvrig presse etterpå.

- Etter løpet fikk jeg skryt av Alsgaard, som sa at jeg var den som hadde gått best teknisk av alle jentene. Det er første gang jeg får høre noe sånt, og det er selvfølgelig veldig artig når det kommer fra ham, sier hun.

Johaug føler at hun har fått stort utbytte av teknikktreningen hun har lagt ned med Pål Gunnar Mikkelsplass og Egil Kristiansen i løpet av sommeren og høsten.

- I dag traff jeg på hvert eneste skyv og jeg klarte å roe meg ned. Før har jeg hatt litt for mye fokus på at det skal gå fort, og da kom den høye frekvensen. Nå føler jeg meg tryggere, og har mer selvtillit. Jeg fikk ordentlig trykk ned mot underlaget, spisset knærne og fikk all kraft i fartsretningen, forklarer Johaug.

- Hun har vært litt vanskelig å styre, og det har vært litt «cowboy», men nå har hun blitt mye flinkere til å styre intensiteten i treningsarbeidet, sier kvinnetrener Egil Kristiansen, som også skrøt av Johaugs gjennomføring.

Til tross for noen utenlandske innslag på startlista, var det de norske landslagsjentene som satte preg på rennet.

Størmer Steira tok altså andreplassen, Marthe Kristoffersen ble nummer tre og Vibeke Skofterud nummer fire. Russiske Svetlana Nikolaeva ble nummer fem, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer seks.

Så spørs det hvor godt Johaugs løp hadde vært mot de beste utenlandske konkurrentene. For ikke å snakke om Marit Bjørgen.

- Jeg tror i hvert fall Marit kunne blitt svett under armene, sier landslagstrener Kristiansen.

V-cup om en uke Kristiansen syntes også det var morsomt at det klaffet så godt teknisk for Johaug i dag.

- Marit og Therese har vært tildels veldig jevne på trening. Marit har hele tiden vært helt på topp, men Johaug har også vært på jevnt høyt nivå siden sensommeren. Hun har ikke hatt noen avbrekk, fått trent godt og bygd opp mye overskudd.

Johaug sier målet i første omgang er å være blant de ti beste i de kommende verdenscupløpene.

- Gjør jeg som i dag, og fokuserer på arbeidsoppgavene, så kommer resultatene av seg selv. Vi får ingen klare svar før vi står der med de andre konkurrentene på startstreken i verdenscupen neste helg.

Da starter sesongen for alvor i svenske Gällivare.