Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard slo Dæhlie

Thomas Alsgaard beseiret Bjørn Dæhlie etter en knallhard duell i kampen om NM-gullet på 15 km jaktstart i fri teknikk i dag.

- Det smakte godt med en seier i dag, sier Alsgaard, som har slitt med å finne formen i årets sesong. Han har vært inne på tanken å droppe VM. Men i dag beviste spurtkanonen at han er i form.

Alsgaard var tidlig oppe i ryggen på Dæhlie, som ledet med 13,7 sekunder etter torsdagens 10 km klassisk. Noe uventet valgte Dæhlie å legge seg bak, og de to store lå lenge og lurte på hverandre.

- Jeg var sikker på at Bjørn skulle gå forbi meg tidligere, sier han Alsgaard NRK.

Sliten

Noen hundre meter fra mål smatt Dæhlie forbi, men på oppløpet var langrennskongen sjanseløs mot kronprinsen. Alsgaard kikket seg over skulderen og passerte målstreken et halvt sekund foran.

Dæhli forteller at han var sliten og ute av form i dag:

- det var et ganske kort oppløp, men jeg var for kjørt til å klare det i dag. Jeg hadde ikke noe krutt på slutten. Nå er jeg sliten og må hjem og slappe av.

Alsgaard tror formen må skjerpes ytterligere for å oppnå en plassering i VM:

- Jeg tror ikke vi hadde fått noen medalje i VM med dagens innsats.

Espen Bjervig ble nummer tre i dagens renn, minuttet bak vinneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media