Alsgaard-sølv i comeback

Thomas Alsgaard spurtet inn til sølv på sprintstafetten i NM på ski i Lillehammer fredag.

Ja, du hører rett. For fredag spurtet pensjonerte Alsgaard fra nesten alt og alle. Bare mannen som overtok plassen på stafettlaget etter Alsgaard, Tore Ruud Hofstad, tuktet den meritterte veteranen.

– Dette gikk bedre enn jeg hadde regnet med, det gikk overraskende bra. Men det er forskjell på kroppen nå sammenlignet med da jeg var i slag. Nå har jeg ingenting å trykke til med, sa den tidligere skikongen til NRK.

Alsgaard valgte nemlig å gjøre et aldri så lite comeback fredag – i NM på Lillehammer. Der deltok han på sprintstafetten sammen med kombinertløperen Kristian Hammer, og representerte Eidsvold Værk.

Og duoen slo hardt fra seg. Bare Hofstad og Espen Harald Bjerke, som gikk for Lillehammer, var sterkere – nesten tre sekunder foran i mål.

Alsgaard spurtbeseiret imidlertid Eldar Rønning, som dermed sikret bronsen i NM sammen med Johan Kjølstad. De to sistnevnte gikk for Skogn.

– Kanskje jeg har funnet påskeformen, spøker Alsgaard overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), tydelig overrasket over NM-medaljen.

Han presiserte imidlertid etter løpet at det hele bare var moro, og at vi ikke skal forvente for mye av ham i framtiden. Dermed får tiden vise hvor vidt fredagens sølvmedalje bare var en attpåklatt for medaljegrossisten, eller om det blir flere visitter på pallen for den tidligere langrennskongen.

Alsgaard la opp som aktiv langrennsløper i 2003 – rett etter to VM-gull i Val di Fiemme. Den siste NM-plassen til Alsgaard var langt oppe på 30-tallet.

På kvinnenes sprint vant Ella Gjømle og Ine Wigernæs. Lyn-jentene vant dermed for andre år på rad. Varden, med Tove Andersen og Kine Beate Bjørnås, sikret sølvet fredag.

Bronsen vant familien Gjermundshaug Pedersen. Mor Hilde (40) og datter Ida (16) representerte Nybygda.

(ANB)