Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard «staket som en gal»

Har trent steinhardt og fristes av comeback.

(Dagbladet.no): Vasalopp-vinner Jørgen Aukland er så imponert over Thomas Alsgaards femteplass - fem år etter at han la opp - at han tror mannen har trent mer enn han vil si.

Og Alsgaard innrømmer da også at han har trent hardt den siste tida. Steinhardt.

- Jeg er ikke så langt unna maksnivået fra tidligere, kanskje bare 10 prosent. Siden jeg trappet opp treningen, har jeg trent bra. De tre siste ukene har jeg trent steinhardt, forteller 36-åringen til Dagbladet.no.

40-50 treningstimer

Antallet treningstimer har riktignok ikke vært mer enn 40 - 50 i måneden, det vil si halvparten av hva han har vært oppe i, men treningen har vært svært ensrettet.

- Sammenlignet med de andre, har jeg kanskje staket mer. Jeg har gjerne staket tre timer i strekk, forteller Alsgaard.

Dermed vedkjenner han seg Auklands utsagn om at han har staket «som en gal rundt i markene».

- Så nå blir det ordentlig comeback?

Thomas Alsgaard ler.

IKKE COMEBACK: Men Thomas Alsgaard innrømmer at han er fristet. Det ble han blant annet da de beste stakk fra ham i Vasaloppet. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
IKKE COMEBACK: Men Thomas Alsgaard innrømmer at han er fristet. Det ble han blant annet da de beste stakk fra ham i Vasaloppet. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

- Nei, det blir ikke noe comeback. Min aktive karriere er definitivt over, lyder den tidligere stil-løperens skuffende melding til de som måtte ha fått forhåpninger om annet.

«Uff, hadde jeg bare vært bedre trent»
Men det betyr ikke at han ikke er fristet. Innimellom er han faktisk veldig fristet.

- Jeg gikk og tenkte på det da de beste stakk fra i Vasaloppet, at «uff, hadde jeg bare vært bedre trent». Jeg mangler mye på rykk og rå kraft, sier Alsgaard, slik Aukland-brødrene også beskrev det i går.

De antydet dessuten at massiv innsats må til for at skøytespesialisten skal klatre helt til topps i de lengste rennene, og det er han sjøl fullt ut innforstått med.

- Hvis jeg er på 90 prosent av maksnivå, er det veldig langt igjen til 100. Kanskje holder det ikke med dobbelt så mye innsats, muligens trengs det tre ganger så mye, vet han.

Og det er han altså ikke innstilt på.

- Deilig å ha en kropp som funker igjen

I stedet vil han bare kose seg og nyte det at han atter er tilbake i god form.

image: Alsgaard «staket som en gal»

- Det er deilig å ha en kropp som fungerer igjen. Planen min har bare vært å stille i de fine arrangementene, som jeg ikke fikk tid til før. Sånn får jeg også tvunget meg sjøl til å trene mer systematisk, og da trives jeg bedre, konstaterer han.

Den tidligere skikongen ønsker helst å drive med sitt i det små, men forstår interessen for at han er tilbake i toppsjiktet.

- Alle rundt meg har fortsatt ambisjoner på mine vegne, og det er litt slitsomt. Samtidig blir jeg litt revet med sjøl. Og jeg har ambisjoner om å gå flere renn i framtida. Hvor mange, avhenger av tid. De andre prosjektene mine er fortsatt viktigst, forteller han.

Det eneste han er hundre prosent sikker på når det gjelder skigåing per i dag, er at:

- Søndag var en fin dag.

STAKER SOM EN GAL: Thomas Alsgaard bekrefter Jørgen Auklands beskrivelse av at han staker som en gal. - Jeg har staket tre timer i strekk, forteller han.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media