Alsgaard suveren igjen

Verdenscupleder Thomas Alsgaard trives i den gule ledertrøya: I dag fosset han fra konkurrentene og vant klart verdenscuprennet over 30 kilometer-rennet under prøve-VM i Østerrike. Og det på sin egen 26 årsdag!

Triumfen kan vise seg å bli nøkkelen til å stoppe Bjørn Dæhlies imponerende rekke av verdenscuptroféer.

- Bjørn har lenge vært best i verden. Nå er han ikke en gang best i gaten, sa Alsgaard etter den overlegne triumfen på tremila i fri teknikk i dag. De to skiessene bor bare et par kilometer unna hverandre. En småsyk Dæhlie satt hjemme da Alsgaard tok et nytt stikk.

- Jeg er nok en bedre skiløper nå enn under OL på Lillehammer, men seieren der (30 km fri teknikk) var det perfekte løp. Jeg går nok ikke noe fortere nå enn da, fortsatte han.

Feiringen av 26-årsdagen måtte foregå i rolige former. Alsgaard tenkte allerede på morgendagens stafett.

Hardt for Dæhlie

Alsgaard har nå en ledelse på 104 poeng før de tre siste verdenscuprennene. For første gang teller ikke OL-konkurranser i verdenscupen, og nå har Dæhlie bare tre sjanser på seg for å snu trenden og vinne for fjerde året på rad.

To klassiske renn (30 og 50 km) og en 15 kilometer i fri teknikk gjenstår, og det på en tid av året der Dæhlie sjelden oser av overskudd.

Løperne kan stryke sine to svakeste plasseringer ved sesongslutt, og Alsgaards reelle forsprang er på cirka 60 poeng.

Nervøs

Alsgaard startet som vanlig ganske tregt, men fikk opp farten etter åtte- ni kilometer. - Etter cirka 15 kilometer begynte de andre løperne å tape tid. Jeg hadde mye krefter igjen, og følte at jeg hadde kontrollen.

Han ledet klart etter to mil og dro også Silvio Fauner inn til andreplass. Italieneren takket for hjelpen og utropte Alsgaard til en sannsynlig vinner av verdenscuptroféet.

- I øyeblikket er Thomas verdens beste løper, og jeg tror Bjørn kan få en vanskelig jobb med å hente ham inn igjen. Kanskje blir det en ren finale på 50-kilometeren i Holmenkollen i mars, sa Fauner.

Alsgaard vant for andre gang på tre dager og flommer over av selvtillit etter suksessen.

- Har du gjort Bjørn Dæhlie nervøs?

- Ja, han er nok litt usikker nå. Det er alltid lettere å holde på formen enn å finne den, sa 26-åringen.

FESTER GREPET: Thomas Alsgaard var overlegen i dagens verdenscuprenn over 30 kilometer fri teknikk i Ramsau. Nå har han sikret seg et soleklart grep om sammenlagtledelsen i verdenscupen.