Alsgaard takket for seg

Thomas Alsgaard sa takk for seg som langrennsløper med 44. plass i lørdagens verdenscuprenn i Svenska Skidspelen på Lugnet i Falun.

- Nå er det definitivt slutt. Jeg er tom for krefter. Det merket jeg da jeg forsøkte meg en gang på den første runden. Noe bedre blir det heller ikke av at motivasjonen er borte. Det var jo siste løp, sa Alsgaard.

Han går ikke NM neste helg. Stafett søndag blir det neppe for Alsgaard.

- Jeg er ikke god nok til det, sa mannen som for noen uker siden sikret VM-tittelen i stafett for Norge.

Utrolig god svenske

Mens Alsgaard sa takk for seg, jublet 11.000 tilskuere over Mathias Fredrikssons seier. Sammenlagtseieren i verdenscupen hadde han sikret forrige helg i Lahtis.

- Dette fortjente Mathias. Han er utrolig god. Det er vanskeligere å vinne skirenn i 2003 enn det var på 1990-tallet, sa Alsgaard, som la til at det har vært en del stang ut for Fredriksson denne sesongen.

- Med litt hell kunne han fått tre gullmedaljer i Val di Fiemme. I stedet kom han hjem med en bronse.

Jobb ønskes

Alsgaard syntes det var greit at hans siste skirenn gikk i Falun, hvor han i 1993 debuterte som mesterskapsløper som senior. Noen suksess var det heller ikke den gang. Han brøt den distansen han fikk gå. Det var femmilen som Torgny Mogren vant.

Alsgaard gjorde det klart at han vil savne langrennsmiljøet.

- Jeg ønsker ikke å trekke meg helt ut. Kanskje noen kan ha bruk for min erfaring. Den er vel såpass at den vil holde noen år selv om utviklingen går meget fort, sa han.

De neste månedene vil Alsgaard bruke på å finne ut hva han skal satse på etter den aktive skikarrieren.

NTB

TAKK FOR MEG: Thomas Alsgaard gikk sitt siste verdenscupløp i langrenn i dag. Her takker han sin tidligere trener Erik Røste etter pressekonferansen hvor han annonserte at han la opp.