Alsgaard tar pause

LILLEHAMMER (Dagbladet): Nok en nitrist dag for norsk langrenn i går. Thomas Alsgaard (28) brøt løpet og trøstet seg med pizza. Han kutter nå ut alle renn de tre neste ukene. Bare gordonsetteren Mira (4) gledet seg over eierens fiasko i gullløypa fra OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som 22-åring svevde Alsgaard over snøen inn til skøytegull på tremila på Birkebeineren skistadion. I går konkurrerte han i de samme løypene for første gang siden OL - og hadde så lite futt i beina at til og med motbakkene slo ham. Allerede etter tre kilometer var det bom stopp. # - Dette må være verdensrekord i å bryte tidlig. Veldig flaut, og bare å beklage. Men den bakken etter tre kilometer hadde jeg faen ikke kommet opp om jeg hadde brukt hele dagen, sier Thomas.

Gir opp v-cupen

De siste åra har Thomas Alsgaard trent 750 timer for å holde seg i toppen. Etter ryggoperasjonen sist vår, er mengdene redusert med 250 timer denne sesongen.

Han lå sjuk både i romjula og de fem-seks dagene før rennet i Trondheim sist onsdag. Med skralt grunnlag fra før har han mistet helt nødvendige treningsperioder. Derfor tror Thomas han nå har fått den store smellen.

- Jeg har frykta dette i hele år. Tror jeg har brukt opp grunnlaget, sier han.

Konsekvensene er disse:

  • Han dropper skøyterennet (10 km) i Sveits om ti dager, og deltar heller ikke i 76 kilometer lange Transjurassienne på fransk snø 20. februar. Pausen kan bli enda lenger om ikke kroppen begynner å fungere igjen.

- Jeg håper å komme tilbake og vinne enkeltrenn på slutten av sesongen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer