Alsgaard til topps i verdenscupen

Thomas Alsgaard fortsetter å sjokkere landslagsledelsen. Med sitt spinkle treningsgrunnlag og mye hvile i jula gikk han i går inn til 2. plass på 30 kilometeren i Russland, og overtok ledertrøya i verdenscupen.

Alsgaard droppet sprintrennene i jula for å være hjemme å trene, men følte seg så slapp i kroppen at han måtte ta det med ro. Han hadde følgelig trent mye mindre enn planlagt da han ankom Russland, men kunne likevel ha vunnet 30 kilometeren.

Alsgaard fikk trøbbel med håndtaket på den ene staven i den første delen av løpet, og tapte en del sekunder på det. I mål var han 34 sekunder bak tyske Johann Mühlegg, som har gjort spanier av seg.

- Jeg tapte nok cirka 35 sekunder på at håndtaket løsnet, Alsgaard etter løpet.

Gutta gikk fire sløyfer à 7,5 kilometer, og på den siste runden slo Alsgaard Mühlegg med 11 sekunder selv om det var tungt føre med 2-3 plussgrader og møkkete snø.

- Dette var et slit, sa Alsgaard etter målpassering.

Espen Bjervig hadde diaré hele lørdagen, og hadde fått i seg minimalt med mat før søndagens renn. Dermed måtte han se seg passert av Alsgaard i verdenscupsammendraget.

Landslagsledelsen slutter ikke å bli imponert over at Alsgaard, med sitt treningsgrunnlag, kan prestere så godt som han gjør. Denne sesongen har han en seier (Sappada), to andreplasser (Kiruna og Krilatskoje) og en femteplass (Davos). Nå leder han verdenscupen med fem poeng.