Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard tilbake på startstreken

Blir lagkamerat med Frode Estil og Hilde GP.

(Dagbladet.no): Thomas Alsgaard (35) har bestemt seg for å finne fram konkurranseskia igjen. Han vil ikke kalle det et comeback, men han kommer til å gå 6-7 prestisjetunge langdistanseløp denne vinteren.

- Jeg har lyst til å komme litt i form igjen og samtidig få besøkt noen veldig fine skisteder. Det er derfor jeg gjør dette, sier Alsgaard til nrksport.no.

Som en del av langdistanselaget Team Fast satser han på La Sgambeda, Jizerska Padesatka, Marcialonga, Tartu Marathon, Vasaloppet, Engadin Ski Marathon og kanskje Birkebeineren.

Alsgaard har fem OL-gull og seks VM-gull. Han la opp i 2003, men har holdt kontakten med langrennsmiljøet som trener for de svenske landslagsløperne og nå seinest som ekspertkommentator for NRK.

Og under gårsdagens TV-sending fra verdenscupstafettene på Beitostølen røpet Alsgaard comeback-planene. Men han har ikke den helt store troen på toppresultater med en gang.

- Jeg gleder meg til å konkurrere, men har ingen store ambisjoner. Jeg kommer sikkert til å bli nummer mange og hundre i det første løpet, sier Alsgaard.

I Team Fast blir han lagkamerat med to andre veteraner, Frode Estil og Hilde Gjermundshaug Pedersen.

BORT MED TRENERVESTEN: ... og svenske flagg. Nå skal Alsgaard konkurrere igjen. Foto: Henrik Montgomery, Scanpix
BORT MED TRENERVESTEN: ... og svenske flagg. Nå skal Alsgaard konkurrere igjen. Foto: Henrik Montgomery, Scanpix Vis mer
Alsgaard tilbake på startstreken
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media