Alsgaard vil fortsette å hjelpe Sverige

Tross oppsigelsen. - I privat regi, sier han.

(Dagbladet.no): Det norske langrennslandslagets sportssjef, Åge Skinstad, svarte tidligere i dag at han ikke har noen jobb til Thomas Alsgaard nå, etter at den tidligere langrennsstjerna sa opp stillingen i det svenske skiforbundet.

- Jeg skjønner uansett ikke problemstillingen, for Norge er ikke aktuelt for meg heller nå. Jeg vil fortsette å hjelpe noen av de svenske gutta, og også noen av jentene, forteller Alsgaard til Dagbladet.no.


- Hvordan vil du hjelpe til?

- Flere av utøverne har ytret ønske om at jeg bidrar som samtalepartner og støttespiller, og det setter jeg pris på. Jeg er glad i gutta, og dette vil skje i privat regi, svarer han.


- Og dette er greit for Bråten?

- Det vet jeg ikke, for jeg har ikke snakket med ham om dette. Men jeg har snakket med andre i ledelsen, så jeg tror det skal gå greit, sier han.

Ved siden av å fungere som medhjelper for enkeltutøvere, vil Alsgaard fortsette kurs- og seminarvirksomheten han har drevet ved siden av den halve stillingen i Sverige.


- Jeg vil få mer enn nok å gjøre - jeg er fullbooket, det kan jeg love deg. Til tider har jeg vært helt i grenseland når det gjelder arbeidsbelastning, forteller 35-åringen til Dagbladet.no.

UENIGE: Thomas Alsgaard (t.v.) sa opp stillingen sin i det svenske skiforbundet på grunn av faglig uenighet med landsmannen Inge Bråten. Men Alsgaard vil likevel fortsette å hjelpe de svenske utøverne. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
UENIGE: Thomas Alsgaard (t.v.) sa opp stillingen sin i det svenske skiforbundet på grunn av faglig uenighet med landsmannen Inge Bråten. Men Alsgaard vil likevel fortsette å hjelpe de svenske utøverne. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Men først vil han ta en måned fri.

- Når jeg har fått lagt dette bak meg, kan jeg bruke den neste måneden til å samle tråder, sier Alsgaard.


Inge Bråten har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i kveld

Alsgaard vil fortsette å hjelpe Sverige