Alsgaard vil gå alt i VM

Langrennssjef Carl Henning Gran sier nei. -Ingen kan gå alt i VM, svarer han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Adresseavisen skriver at Alsgaard og den nye langrennssjefen stiller med helt forskjellig utgangspunkt i diskusjonen om VM-distanser. Det kan bli vinterens kontrovers i norsk langrenn, der alt ellers ser så idyllisk ut.

Alsgaard kan utmerket godt klare å kvalifisere seg til alle distansene i VM, men VM-programmet er beintøft. Det er snakk om seks distanser på 11 dager, og noen dager må Alsgaard, hvis han skal være med på alt, gå distanser to dager etter hverandre.

- Det er absolutt mulig å gå alt i VM. Erfaringene mine fra tidligere VM viser at jeg blir bedre og bedre for hver distanse jeg går. Nesten uten unntak har det vært stigning i prestasjonen, før det har falt litt på den avsluttende 50 kilometeren, argumenterer Alsgaard.

- Det er mulig å stille opp i alt, men ikke mulig å vinne alt. Summen av VM blir bedre av å stå over et renn eller to, sier han som skal ta ut lagene, Carl Henning Gran.

Langrennssjefen sier at laget skal bli enige om hvem som skal gå hva i VM.

- Vi har en del gode klassikere på laget, og selv Alsgaard må kvalifisere seg, sier Gran, som antyder at det kan bli tøft for Alsgaard å komme med på de to første distansene. Langrennssjefen er for øvrig opptatt med å holde igjen løpernes konkurranseiver gjennom sesongen, for programmet er knallhardt.

(NTB)

<B>VIL GÅ ALT:</B> Thomas Alsgaard mener han kan klare alle distanser i VM. Sjefen er ikke enig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer