Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alsgaard vurderer å legge opp

Thomas Alsgaard har hatt så mye motgang de siste sesongene at han vurderer å legge skiene på hyllen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg vet ikke hvor lenge jeg orker motgang, sa han på et pressemøte på det norske hotellet Inn on the Creek i kveld.

Han sa det ville bli tungt med nok et dårlig mesterskap. I fjor mislyktes han under VM i Lahtis på grunn av astmaproblemene.

- Jeg er blitt 30 år, og astmaen blir neppe bedre med årene, sa Alsgaard, som enkelte dager har så dårlig luftinntak at han føler som han puster gjennom et sugerør.

I morgen går han jaktstart i Soldier Hollow. Går det dårlig der, blir det nye tunge dager for Alsgaard.

På åpningsdistansen lørdag sviktet det igjen for Thomas Alsgaard. Han endte nærmere fire minutter bak gullmedaljevinner Johann Mühlegg.

- Jeg kan bare håpe på en bedre dag. Lørdag holdt jeg rask langturfart. Midtveis prøvde jeg en forsering, men brystet var dessverre tett, sa Alsgaard, som til tross for astmaproblemene har vært på seierspallen i verdenscupen i år.

- Plagene er nok de samme i lavlandet som i høyden, men konsekvensene blir større i tynnluften. Utslagene blir så mye større, sa Alsgaard, som ikke ønsket å kommentere spørsmålet om han føler seg trygg nok til å gå siste etappe i OL-stafetten over 4 x 10 kilometer.

(NTB)

<B>SISTE SJANSE? Thomas Alsgaard er ikke sikker på om han vil fortsette med langrenn.
Hele Norges coronakart