Alstad behandles med nåler og laser

Mister også kveldens kamp.

TRIBUNESLITER: Ida Alstad måtte se gårsdagens 33-22-seier mot Frankrike fra tribunen. Her er hun sammen med Gro Hammerseng etter kampslutt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TRIBUNESLITER: Ida Alstad måtte se gårsdagens 33-22-seier mot Frankrike fra tribunen. Her er hun sammen med Gro Hammerseng etter kampslutt. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

Direkte 20.15: Følg Norge - Slovenia i vårt håndballstudio

LILLEHAMMER (Dagbladet): Ida Alstad pådro seg en smell i ryggen under gårsdagens trening, bare timer før EM-utklassingen av Frankrike.

25-åringen ble testet før kampstart, men svarene var negative.

Nå er det klart at Byåsen-jenta ikke får med seg kveldens kamp heller.

Testes i morgen - Ida er mye bedre i dag og hun har gjennomført en rolig trening. I morgen vil vi prøve oss på ei håndballøkt, og hvis det går bra kan hun spille på fredag, sier landslagslege Ola Sand til Dagbladet.

Dermed blir det et par dager med usikkerhet for trondheimsjenta med 31 landskamper.

Men ikke bare venting, hun skal også gjennom ulike former for behandling.

- Vi bruker litt nåler, noe laser og så tapes hun, forklarer Sand.

Muskelstrekk Alstad pådro seg en strekk i intercostalmuskulaturen, som ligger mellom ribbeina. Framgangen har vært så bra til nå, at mye tyder på at hun vil rekke fredagens kamp mot Ungarn, som er den siste i gruppespillet.

- Men vi har en policy på at spillerne alltid skal gjennom ei håndballøkt hvis de har vært skadd, før de får slippe til i kamp, sier Sand.

Ida Alstad selv var bekymret i går kveld:

- Jeg er litt bekymret. Selv om jeg er optimistisk, er jeg innerst inne også skuffet og litt lei meg, sa Alstad til Adressa.no i går kveld.