Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alstad lover flere slike scener mot Spania

- Gult kort og tominuttere kommer til å fly rundt

LOVER BASKETAK: Spania har en av de mest teknisk dyktige angrepsrekkene i Håndball-EM. Norges forsvarssjef, Ida Alstad (til venstre), forventer at det blir en kamp med mange gule kort og tominuttere. Hun vil stanse det spanske angrepsspillet for enhver pris. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
LOVER BASKETAK: Spania har en av de mest teknisk dyktige angrepsrekkene i Håndball-EM. Norges forsvarssjef, Ida Alstad (til venstre), forventer at det blir en kamp med mange gule kort og tominuttere. Hun vil stanse det spanske angrepsspillet for enhver pris. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

Ida Alstad er i ferd med å bli forsvarssjefen Norge trenger. Hekserollen lever hun godt med før Spania-kampen lørdag.

Tøffe taklinger, stort engasjement og fightervilje har gitt Alstad posisjonen i det norske midtforsvaret.

- Når jeg føler meg trygg med resten, da spiller vi best. Det er sjelden du i en kamp bare ser en eller to gode forsvarsspillere. Jeg bryr meg ikke om motstanderne ikke liker meg under kampen, sier Alstad til NTB.

Før oppgjøret mot Danmark (27-21-seier) sa hun at hun ville «være en heks».

Det slo til. Bare 21 baklengsmål er det lenge siden Norge har prestert i et mesterskap.

Norge startet EM feilfritt med tre seirer over Romania, Ukraina og Danmark. TV 2 har allerede over 1 millioner seere på kampene.

Spesielt - Vi skal være ekstreme i fotarbeidet, og vi vet at Spania har mye fart. Vi bør prøve og lage så mye frikast som mulig slik at Spania må starte opp på ny og på ny.

- Det er en hårfin linje her. Spania er verdens beste i finte- og pådragsspill. Gult kort og tominuttere (utvisninger) kan nok fly litt rundt i denne kampen, sier Alstad.

- Vi vet hva som kommer. Vi kan ikke stå og se på. Da havner vi på etterskudd. Vi må ta initiativet. De må løpe litt i fellene våre.

 Alstad og Spania er i utgangspunktet ikke som gin og tonic.

- Mye av styrken min er å stoppe skyttere. Derfor blir kampen mot Spania en ny test for meg. Det er ikke den type spill jeg er best på.

Mot semi De norske jentene er svært nær en semifinale i EM. Med seier over Spania skal det mye til å stoppe en norsk medaljekamp neste helg i Budapest.

Dette venter Norge videre i EM:

Polen: Fjerdelag i VM i fjor. Slo Russland i den avgjørende kampen torsdag og gikk videre, men uten poeng med i sekken.

Ungarn: Vertsnasjon rotet vekk to poeng mot Spania. Det betyr at ungarerne har med to poeng før hovedrunden. Drar fordel av entusiastisk hjemmepublikum og full hall. (NTB)

DREPER ANGREP: Ida Alstad og resten av det norske forsvaret leverte en god kamp i går mot de danske EM-favorittene. Danske aviser hevdet det norske forsvaret viste morderiske evner. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
DREPER ANGREP: Ida Alstad og resten av det norske forsvaret leverte en god kamp i går mot de danske EM-favorittene. Danske aviser hevdet det norske forsvaret viste morderiske evner. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer