Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alstad på vei til Danmark: - Hun blir nummer 17 i troppen

Molids VM-framtid fremdeles usikker.

FREDERIKSHAVN/OSLO (Dagbladet): Byåsen-spiller Ida Alstad (30) er på vei til Danmark, melder landslagssjefen på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Hun kan bli en viktig brikke i Norges defensive spill når laget går inn mot videre sluttspill denne uka. Det er usikkerheten rundt Mari Molids kne som er årsaken til at landslaget nå kaller inn forsterkninger. 

Molid har vært svært uheldig så langt i mesterskapet, og sto over kampen mot Puerto Rico etter å ha pådratt seg en lett lårhøne. Deretter fikk hun en vridning i kneet i fredagens kamp mot Spania.

Under oppvarmingen til åttedelsfinalen blusset skaden opp igjen, og Molid ble sittende på benken da Norge slo Tyskland 28-22 søndag. Hun har tidligere operert det samme kneet, etter at korsbåndet røk i mars i fjor. 

- Ser bedre ut På landslagets pressekonferanse mandag ettermiddag forteller lege Anne Froholdt at de kommer til å ta en evaluering av Molids tilstand i løpet av morgendagen. 

- Det ser bedre ut i dag enn det det gjorde i går. Hun har et operert kne fra før, som er litt mer sårbart enn et helt friskt kne. Det kan være en menisk-skade. Vi tror kanskje at det kan være det, sier Froholdt til øvrig presse. 

Thorir Hergeirsson trekker også fram at det er usikkerheten knyttet til Mari Molids kne som gjør at Alstad er tilkalt. Likevel framhever han at det er førstetroppen som er utgangspunktet før neste kamp, og at Molids VM-framtid først blir avgjort etter morgendagens tester. 

- De spillerne vi har nå, det er de vi har tatt ut. Ida blir et supplement dersom det skulle trengs, sier Hergeirsson. 

Ifølge landslagssjefen har Alstad vært i dialog med med landslaget over tid. Han vet at Byåsen-spilleren har trent godt den siste måneden, og at hun er klar for et eventuelt landslagsinnhopp. 

- Hun kommer hit i kveld, og hun blir nummer 17 i troppen - inntil vi tar avgjørelsen. Det blir gjort senest etter halltrening i morgen, sier Hergeirsson til øvrig presse mandag ettermiddag.  

- Da troppen ble tatt ut følte vi ikke at hun var klar. Det gikk fort til høsten, men totalt sett var andre foran. Nå har hun trent godt i en måned. Vi vet hva Ida står for, og hun kjenner gamet. Det er en fordel. Hun vet hva det går, og har stått i det før. Det kan være lettere for en sånn spiller å hoppe inn. 

Til TV 2 avkrefter Hergeirsson at det er mesterskapsdebutant Vilde Mortensen Ingstad som skal ut av troppen før sluttspillet tilspisser seg. 

- Det er uaktuelt å bytte ut Ingstad. Hun er her for å lære, forteller landslagssjefen til TV 2. 

Klar hvis det trengs Når Alstad ankommer Danmark i kveld vil hun være på standby, og kommer til å delta på morgendagens trening med landslaget. 

- Jeg er klar til å spille hvis det trengs, og jeg er glad for å være der å møte jentene. Jeg gleder meg masse, uansett hvilken rolle jeg får, sa Alstad til Adresseavisen tidligere i dag. 

Byåsen-spilleren kom tilbake til gamleklubben fra FC Midtjylland i sommer, etter to sesonger i Danmark for henholdsvis Team Tvis Holstebro og FC Midjylland. Også hun har slitt med skade den foregående sesongen, etter at hun røk akillesen i den danske cupfinalen i desember i fjor. Denne sesongen har hun vært spilleklar igjen, men ble likevel vraket fra førstetroppen til Hergeirsson. 

Gode erfaringer Alstad storspilte mot Montenegro da lagene møttes i den særdeles nervepirrende EM-finalen i 2012, da hun sørget for ekstraomganger etter scoring i sluttsekundene. Etter fire ekstraomganger endte det derimot med tap for de norske jentene, og Alstad ble trukket fram som en av kampens store profiler med sine 11 scoringer og sitt solide forsvarsspill. 

Nå får hun kanskje sjansen til å vise seg fram nok en gang, da Norge trolig møter montenegrinerne igjen i kvartfinalen på onsdag. 

Åttedelsfinalen mellom Montenegro og Angola spilles kl. 20.45 mandag. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media