Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alstad skjøt Sverige i senk

Satte personlig scoringsrekord i OL-oppkjøringa.

NY PERS: Ida Alstad noterte seg for sju mål i OL-oppkjøringskampen mot Sverige og noterte seg dermed for personlig scoringsrekord i landslagsdrakta. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
NY PERS: Ida Alstad noterte seg for sju mål i OL-oppkjøringskampen mot Sverige og noterte seg dermed for personlig scoringsrekord i landslagsdrakta. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Ida Alstad og håndballjentene vant igjen i OL-finpussen. Sverige ordnet skikkelig matching i én omgang i 26-19-triumfen lørdag.

At Thorir Hergeirssons lag vinner er regelen. Norge har nemlig bare tapt én av de siste 21 kampene. Nederlaget kom i VM-åpningen mot Tyskland i desember. For øvrig er det blitt 15 seirer og fem uavgjort siden september i fjor.

Norge har også vunnet seks av de ni siste mesterskapene og er tittelforsvarer både i EM, VM og OL.

- Jeg føler jeg er i mitt livs form. Det har aldri før vært så gøy å trene og spille kamper. Jeg takker for hjelpen fra Olympiatoppen og alt de bidrar med der. Men det er litt synd jeg ikke fikk vite om alt dette da jeg var 18 og ikke som nå 27, sa Alstad til NTB.

Skader hos Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Borgersen har gitt henne en oppgave i midtforsvaret.

- Jeg trives der. Jeg er ikke så stor, men er bredskuldret og tøff. Jeg kan være som en veps, fortalte hun.

Selvtillit er det nok av i troppen to uker før OL. Lørdag var Ida Alstad lagets beste. Hun skjøt noen gnistrende langskudd og var som vanlig tøff i forsvar. Hun brukte også kvelden til å sette personlig scoringsrekord på landslaget med sju mål.

Etter 12-11 ved pause stakk Norge fra tidlig i 2.-omgangen. Midtveis i den var ledelsen oppe i 21-15. Da var Sverige hektet av.

Best Norge ser nok en gang ut til å være best rustet fysisk av alle. Evnen til å stå kampene og turneringen helt ut, har avgjort tidligere. Den norske håndballmaskinen durer og går.

Norge er OL-favoritt. De fire beste fra hver pulje går til kvartfinale. Norge møter Danmark, Frankrike, Spania, Sverige og Sør-Korea innledningsvis.

Katrine Lunde Haraldsen var tilbake i målet mot Sverige. Hun klarte seg bra, men ble byttet ut et kvarter før slutt. Kari Aalvik Grimsbø overtok og hadde høy redningsprosent kampen ut.

Finale Fredag kjørte Norge helt over et tamt Danmark (37-19). Sverige var langt bedre, og det ble real kamp det meste av veien.

Søndag spilles «finalen». Frankrike prioriterte ikke kampen mot Danmark lørdag og tapte 19-22. De franske jentene er Norges hyppigste motstander. Hele 35 ganger har lagene møttes siden 2000.

Marit Malm Frafjord og Kristine Lunde-Borgersen står også over denne kampen. De sliter begge med skader og vil ikke risikere noe.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media