Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt ble snudd på hodet for Nordtveits klubb

Fra fem strake tap til fire strake seirer.

JUBELPERIODE: Havard Nordtveit jubler etter scoringen mot Wolfsburg 3. oktober. Foto: NTB Scanpix
JUBELPERIODE: Havard Nordtveit jubler etter scoringen mot Wolfsburg 3. oktober. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Borussia Mönchengladbach har hatt en smått utrolig sesong i Bundesliga. Laget startet med å tape fem kamper på rad. Krisa var fullkommen, og trener Lucien Favre (57) tok hatten sin og gikk.

Inn kom André Schubert (44) - en trener fra lagets egne rekker - og nå går alt så meget bedre. Borussia Mönchengladbach har vunnet de fire siste kampene.

- Vi løper mer. Vi sprinter mer. Og vi har mer duellkraft, sier midtbanespiller Håvard Nordtveit (25) til Dagbladet.

Helt sist Fra å ligge sist på tabellen er Mönchengladbach nummer ti etter ni kamper. Opp til serieleder Bayern München er det 15 poeng.

Utviklingen går rett inn i debatten om det nytter å bytte trener eller ikke, så raskt inn i sesongen. I tilfellet Mönchengladbach har det definitivt hatt noe for seg.

Nordtveit sier:

- Inkludert Champions League gikk vi på seks strake smell i starten. Da trakk treneren seg (Favre). Han mente det var til lagets beste. Han trodde vi ville få ny energi hvis det kom inn en ny trener. Han hadde vært der i 4,5 år og fortalte at han hadde prøvd alt. Han hadde ikke flere knapper å trykke på.

- Inn kom andrelagstreneren (Schubert) midlertidig. Dette har han også fått klar beskjed om. Sportssjefen i klubben var helt tydelig der. Samtidig har de gode resultatene gjort at han får jobbe i fred. Om det kommer en ny trener de neste ukene - eller ikke før til vinteren - vet jeg ikke, sier Nordtveit.

287 minutter Han er ikke den som nyter størst tillit for tida, verken i klubben eller på landslaget. Av til sammen 810 Bundesliga-minutter denne sesongen har han fått spille i 287 minutter. På landslaget har har mistet midtstopperplassen til Even Hovland.

Men han gleder seg på Mönchengladbachs vegne. Han har scoret ett ligamål. Og er innstilt på å krige.

SUKSESS:  André Schubert. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: André Schubert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mye mer energi og positivitet med den nye treneren, erklærer Nordtveit.

- Det skal være vondt å komme til Borussia Park. Det skal smelle i taklingene.

Nærmer seg rekord Selv uttaler trener Schubert seg på en behersket måte etter den siste tids suksess.

- Jeg har aldri sagt at jeg ikke ønsker å være trener for en profesjonell klubb. Jeg har bare sagt at jeg ikke nødvendigvis må være det. Akkurat nå er jeg det, og det er morsomt , sier han til den tyske storavisa Bild.

Willi Entenmann har rekorden i antall seirer for en debuterende Bundesliga-trener. I 1986 vant han seks kamper på rad for Stuttgart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!