JUBELPERIODE: Havard Nordtveit jubler etter scoringen mot Wolfsburg 3. oktober. Foto: NTB Scanpix
JUBELPERIODE: Havard Nordtveit jubler etter scoringen mot Wolfsburg 3. oktober. Foto: NTB ScanpixVis mer

Alt ble snudd på hodet for Nordtveits klubb

Fra fem strake tap til fire strake seirer.

(Dagbladet): Borussia Mönchengladbach har hatt en smått utrolig sesong i Bundesliga. Laget startet med å tape fem kamper på rad. Krisa var fullkommen, og trener Lucien Favre (57) tok hatten sin og gikk.

Inn kom André Schubert (44) - en trener fra lagets egne rekker - og nå går alt så meget bedre. Borussia Mönchengladbach har vunnet de fire siste kampene.

- Vi løper mer. Vi sprinter mer. Og vi har mer duellkraft, sier midtbanespiller Håvard Nordtveit (25) til Dagbladet.

Helt sist Fra å ligge sist på tabellen er Mönchengladbach nummer ti etter ni kamper. Opp til serieleder Bayern München er det 15 poeng.

Utviklingen går rett inn i debatten om det nytter å bytte trener eller ikke, så raskt inn i sesongen. I tilfellet Mönchengladbach har det definitivt hatt noe for seg.

Nordtveit sier:

- Inkludert Champions League gikk vi på seks strake smell i starten. Da trakk treneren seg (Favre). Han mente det var til lagets beste. Han trodde vi ville få ny energi hvis det kom inn en ny trener. Han hadde vært der i 4,5 år og fortalte at han hadde prøvd alt. Han hadde ikke flere knapper å trykke på.

- Inn kom andrelagstreneren (Schubert) midlertidig. Dette har han også fått klar beskjed om. Sportssjefen i klubben var helt tydelig der. Samtidig har de gode resultatene gjort at han får jobbe i fred. Om det kommer en ny trener de neste ukene - eller ikke før til vinteren - vet jeg ikke, sier Nordtveit.

287 minutter Han er ikke den som nyter størst tillit for tida, verken i klubben eller på landslaget. Av til sammen 810 Bundesliga-minutter denne sesongen har han fått spille i 287 minutter. På landslaget har har mistet midtstopperplassen til Even Hovland.

Men han gleder seg på Mönchengladbachs vegne. Han har scoret ett ligamål. Og er innstilt på å krige.

SUKSESS:  André Schubert. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: André Schubert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er mye mer energi og positivitet med den nye treneren, erklærer Nordtveit.

- Det skal være vondt å komme til Borussia Park. Det skal smelle i taklingene.

Nærmer seg rekord Selv uttaler trener Schubert seg på en behersket måte etter den siste tids suksess.

- Jeg har aldri sagt at jeg ikke ønsker å være trener for en profesjonell klubb. Jeg har bare sagt at jeg ikke nødvendigvis må være det. Akkurat nå er jeg det, og det er morsomt , sier han til den tyske storavisa Bild.

Willi Entenmann har rekorden i antall seirer for en debuterende Bundesliga-trener. I 1986 vant han seks kamper på rad for Stuttgart.