Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt ble svart - nå er Fortnite «borte»

Millioner av gamere verden over sitter igjen som spørsmålstegn.

FORTNITE NEDE: Millioner av spillere verden over fulgte med da dataspillet Fortnite gikk i svart. Video: YouTube / TypicalGamer Vis mer

Millioner av Fortnite-fans verden over river seg søndag kveld i håret. Spillet er nede, og et svart hull er alt som møter dem som logger seg på for å spille.

Det var under live-arrangementet med det passende navnet «The End» at det uforståelige, men likevel åpenbare fant sted. Arrangementet skulle markere slutten på den tiende sesongen.

Nå er hele spillet nede på ubestemt tid, skriver magasinet Forbes.

Nedtellingen nådde null, og en rakett ble sendt til himmels i spillet. Oppskytingen førte til en rekke påfølgende raketter. Til slutt ble samtlige avatarer i spillet kastet opp i lufta og ut av spillets kart. Der ble de hengende for en stund, før alt forsvant.

Det eneste som var igjen for spillets mer enn 250 millioner registrerte brukere, var et sort hull.

Et stunt?

Også på spillets Twitter-konto gjenspeiles det som nå har skjedd. Profilbildet på kontoen ble raskt byttet ut til bare et helt svart bilde. Samtidig streames en direktesending av det sorte hullet spillet ble avsluttet med.

Eksperter er imidlertid tydelige på at dette på ingen måte kommer til å være slutten for Fortnite og mange millioner brukere. Det hevdes at det hele bare handler om nedetid på spillets server, og at det dreier seg om en enorm, men ventet oppdatering.

Andre omtaler det hele som et stunt, og forventer at sesong 11 lanseres allerede førstkommende torsdag.

Uvissheten

Den store usikkerheten knyttes nå til hvor lang tid det vil ta før spillet igjen er oppe og går. Erfaringsmessig har liknende oppdateringer tidligere medført alt ifra en til noen få timer nedetid.

Det forespeiles imidlertid at den oppdateringen man nå vil se, er av en langt større karakter, og at den derfor kan ta mer tid enn normalt å gjennomføre.

Norsk verdensmester

Også i Norge har Fortnite fått en enorm brukerskare. Mest kjent er likevel Emil Bergquist Pedersen. Den norske tenåringen vant VM i Fortnite, da det ble arrangert i juli i år.

Førsteplassen gjorde at den da 16 år gamle gutten kunne reise hjem med 13 millioner kroner i premie.

- Jeg tror det handler om hvor mye tid og energi vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det, sa verdensmesteren etter konkurransen, ifølge gamer.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media