- Alt blekner sammenliknet med Fabrices kamp

Men nå føler Coyle behov for å gå videre etter Muambas kollaps.

SPILLER FOR MUAMBA: Bolton-manager Owen Coyle (nr. to f.h.) understreker viktigheten av å komme i gang med å spille kamper igjen.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANDREW YATES
SPILLER FOR MUAMBA: Bolton-manager Owen Coyle (nr. to f.h.) understreker viktigheten av å komme i gang med å spille kamper igjen.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet): Blackburn tilbød Bolton å spille morgendagens nøkkelkamp i bunnstriden på et seinere tidspunkt etter Fabrice Muambas falt om med hjertestans forrige helg.

Etter at FA-cupoppgjøret mot Spurs ble avbrutt etter kollapsen på banen og tirsdagens møte mot Aston Villa ble utsatt, føler imidlertid Bolton-sjef Owen Coyle at Muambas lagkamerater trenger å spille kamper igjen.

- Det er ikke bare å gå å gå videre, men vi har en kamp, og den er vi nødt til å spille. Kommer det til å bli vanskelig? Absolutt! Tankene våre er fortsatt med Fabrice Muamba, sier Coyle, ifølge Sky Sports.

Det er i tråd med den nærmeste familiens ønsker også. Før han reiste tilbake fra sykehuset i London, satte Coyle seg ned med Muambas far og forlovede.

- Vi snakket sammen i over en time, og de sto steilt på at Bolton skal spille kampene sine. Alt annet blir betydningsløst sammenstilt med Fabrices rekonvalesens. Men vi går ut på banen for å gjøre vårt beste, sier Coyle.

Boltons klubblege Jonathan Tobin opplyste tidligere uka om at 23-åringens hjertestans hadde vart i 78 minutter. Men allerede etter to dager greide Muamba å snakke til venner og familie fra sykesenga, og han rørte også på armer og bein.

- Vi er alle forbløffet over hvor langt han har kommet. Likevel ønsker vi å understreke at han fortsatt befinner seg på intensivavdeling og stadig er alvorlig syk. Han har en lang vei tilbkae. Men det som har skjedd har vært veldig oppmuntrende, sier Coyle.

Selv om Coyle og Muambas nærmeste familie ønsker å komme i gang igjen, understreker Bolton-manageren at ingen av spillerne hans skal føle noen tvang til å spille hvis de ikke føler seg klare.

- Hos noen ser du lidelsen i ansiktene deres. Hos andre gjør du det ikke, men det betyr ikke at de ikke lider. Dersom noen føler at dette har vært for traumatisk, hvis de ikke føler seg klare, skal de heller ikke spille. Når vi spiller den kampen er det ingen tvil om at alles tanker vil være med Fabrice. Det er bare en fotballkamp, og det blekner sammenliknet med kampen Fabrice har hatt, sier Coyle, ifølge Telegraph.

FALT OM MED HJERTESTANS: Fabrice Muamba falt om med hjertestans i FA-cupkampen mellom Tottenham og Bolton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
FALT OM MED HJERTESTANS: Fabrice Muamba falt om med hjertestans i FA-cupkampen mellom Tottenham og Bolton.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham Vis mer