Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alt du trenger å vite om Liverpools nyeste signering

Joel Matip blir Liverpool-spiller.

 LIVERPOOL-KLAR:  Schalkes midtstopper Joel Matip har blitt enig med Liverpool om en overgang fra sommeren av. Kameruneren har signert en fireårsavtale. Foto: NTB Scanpix.
LIVERPOOL-KLAR: Schalkes midtstopper Joel Matip har blitt enig med Liverpool om en overgang fra sommeren av. Kameruneren har signert en fireårsavtale. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Schalke bekreftet tidligere i dag at Joel Matip spiller for Liverpool fra og med kommende sesong. 24-åringens kontrakt med den tyske storklubben går ut etter inneværende sesong. Han har blitt enig med Liverpool om en fireårskontrakt, og blir med det Jürgen Klopps andre signering. Men hvem er egentlig den 24 år gamle stopperen?

Allerede som 18-åring fikk Matip starte en rekke kamper for Schalke. Da hadde han vært i klubben i ti år. Gått gradene før han var klar for førstelagsspill.

Matip ble født i Bochum i Vest-Tyskland, og med en kamerunsk far har han hatt muligheten til å representere begge nasjoner. Da han debuterte for Schalke hadde han ikke bestemt seg. I 2010 takket han nei til å spille Afrika-mesterskapet for Kamerun, selv om han ble tatt ut av Kamerun-manager Paul Le Guen.

To måneder seinere debuterte han for Kamerun mot Italia, og den sommeren spilte han VM for den afrikanske nasjonen.

Fast plass Unge midtstoppere som får sjansen til å utvikle seg ved og feile på det høyeste nivået er sjelden vare.

Matip har fått tid og opparbeidet seg en solid dose selvtillit og bevart plassen under sju ulike managere i klubben.

Presset i Gelsenkirchen er utvilsomt stort med Bundesligas tredje høyeste budsjett. Og de høye forventningene er hovedgrunnen til de mange managerbyttene. Uansett har Matip beholdt plassen i laget.

Det var tidligere Fulham-manager Felix Magath som først ga ha sjansen. Da på sentral midtbane. At unggutten fikk spille var meget imponerende da klubben satset tungt og brukte store summer på store signeringer.

Under Ralf Rangnicks ledelse ble han flyttet ned i midtforsvaret og spilte fast da Schalke tok seg til semifinalen i Champions League i 2011.

- Jeg har fått spilt helt fra starten av og jeg nyter det, men jeg har mye å takke Felix Magath for, sa Matip den gangen.

Styrker Matip tar alt i sitt eget tempo, samtidig skal det sies at han har tatt nye utfordringer på strak arm, noe som gjør han perfekt for de store anledninger. Han scoret mot Bayern München (1-1) i sin ligadebut. Og han scoret mot vertsnasjonen Brasil under VM.

Matip passer perfekt inn i en høytstående forsvarsfirer, men det er ikke den eneste grunnen til at Klopp ønsker hans tjenester.

Ingen i Schalke vinner flere hodedueller enn Matip. På Anfield er det nok bare Christian Benteke som matcher midtstopperen.

Det er ikke bare i egen boks og i åpent spill han kommer seirende ut av hodeduellene. Det viste seg da han scoret åpningsmålet mot Werder Bremen forrige helg.

Med ballen er han komfortabel med begge beina. Han kan slå pasninger gjennom ledd og crosse. Matip leser spillet på en glimrende måte og er særdeles god på å bryte pasninger. Og med sine gode fart, matcher han de fleste spisser.

Svakheter Litt het i toppen kan han bli. I sin iver etter ballen han kan fort blir vendt bort av spissen, men det er nesten forventet av en så ung midtstopper.

Matip er veldig tilbakelent i stilen. Og supportere har erget seg over at han ikke har kastet seg inn i en avgjørende blokkering, eller bruker sin fysiske styrke mer. Konsentrasjonen hans er god, men kan være litt borte etter at det ser ut som faren er over, før den plutselig returnerer.

Visste du at.. Matip kommer fra en fotballfamilie. Hans far Jean representerte Kamerun, mens han bror Marvin spiller på midtbanen til Bundesliga-rivalen Ingolstadt. Fetteren hans er den tidligere Middlesbrough-spissen Joseph-Desire Job, som scoret det første målet da Boro vant ligacupfinalen i 2004.

 MÅLFARLIG STOPPER:  Joel Matip feirer en scoring for Schalke mot APOEL i Europa League. Foto: AFP PHOTO / GEORGE MICHAEL /NTB Scanpix.
MÅLFARLIG STOPPER: Joel Matip feirer en scoring for Schalke mot APOEL i Europa League. Foto: AFP PHOTO / GEORGE MICHAEL /NTB Scanpix. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!