Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB ScanpixVis mer

- Alt eierne kunne ha gjort galt, har de gjort galt på kortest mulig tid

Bohinen irritert på Blackburn-eierne etter Berg-sparkingen.

(Dagbladet): Henning Berg fikk tidligere i dag sparken som manager i Blackburn etter bare 57 dager i sjeffstolen.

- Dette er leit for Henning. Han har bare fått ti kamper, noe som er den korteste trenerkarrieren i Blackburns historie og det er ikke spesielt fint å ha på CVen. For hans del ble ikke dette slik han hadde ønsket eller trodd, sier Lars Bohinen til Dagbladet.

Bohinen, som nå jobber som fotballekspert i TV 2, var lagkamerat med Berg både i Blackburn og på landslaget. Han synes det er trist å se hva klubbens eiere, Venkys, har gjort med klubben.

- En må stille spørsmål med hva de eierne driver med. Henning har såvidt fått tid til å bli kjent med spillergruppa før han får sparken, sier Bohinen og fortsetter:

- Alt eierne kunne ha gjort galt, har de gjort på kortest mulig tid. Spillerne de har kjøpt har ikke vært riktige og treneransettelsene har ikke fungert. Det har rett og slett ikke vært noe godt ekteskap, sier Bohinen.

Mark Hughes, som var manager for Blackburn fra 2004 til 2008, er i engelsk presse regnet som favoritt til å overta for Berg. Det er Bohinen skeptisk til.

- Jeg har lite sans for ham. Han har vist seg som en dårlig lagbygger, han bruker mye penger på spillere på en nedadgående kurve. Hughes er en mann som åpenbart prøver å kjøpe seg til suksess, men som ikke klarer å oppnå det. Hvis han blir ansatt er det nok et bevis på at Blackburn ikke har noen plan på hvor de vil, sier Bohinen til Dagbladet.