Trent Alexander-Arnold slo tilbake mot Arsenal:

- Alt en moderne back behøver

Liverpool-stjerna Trent Alexander-Arnold har fått mye kritikk denne sesongen, og ble nylig vraket fra den engelske landslagstroppen, men slo tilbake med en praktkamp lørdag kveld.

TRE POENG: Trent Alexander-Arnold fra oppturen i London mot Arsenal. Foto: Adam Davy / PA / NTB
TRE POENG: Trent Alexander-Arnold fra oppturen i London mot Arsenal. Foto: Adam Davy / PA / NTB Vis mer
Publisert

Høyrebacken var arkitekten bak kveldens første mål, men Liverpool ga seg ikke før Arsenal hadde plukket tre baller ut av eget nett.

Da England-manager Gareth Southgate vraket Liverpools Trent Alexander-Arnold, kom det som et sjokk for mange.

Forsvarsspilleren gikk glipp av kvalik-kampene mot San Marino, Albania og Polen. Det er nå usikkert om Liverpool-stjerna vil være en del av Englands tropp til sommerens EM.

Forvirret Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp har uttalt seg ved flere anledninger, og mener engelskmannen fortjener en plass på landslaget.

- Jeg forsto ikke valget. Trent har vært en av de mest framtredende høyrebackene i verden de siste åra, fortalte tyskeren til The Guardian og fortsatte:

- Men jeg respekterer at Gareth tar sine egne beslutninger. Jeg er manager selv og tar ulike valg hele tida, det er ofte beslutninger som andre ikke forstår.

Det er ikke uvanlig at fotballspillere får mye kritikk hvis det ikke leveres som forventet.

- Jeg har ikke noe problem med at spillerne mine får litt kritikk, det kan de få fra meg også hvis de ikke leverer, forteller Klopp.

Men på lørdag svarte høyrebacken kritikerne sine, og leverte en bunnsolid kamp i 3-0-triumfen mot Arsenal.

- Viste klasse

Det er nok ikke tilfeldig. Hvis Trent Alexander-Arnold leverer resten av sesongen, vil nok ikke Southgate etterlate forsvareren fra EM-troppen.

Klopp sa følgende til Sky Sports etter oppgjøret mot Arsenal.

- Han viste klasse igjen. Jeg ønsker ikke en diskusjon til om Trent, det var Southgate sin beslutning.

I den forrige England-troppen valgte Gareth Southgate høyrebackene Kyle Walker (Man City), Kieran Trippier (Atlético Madrid) og Reece James (Chelsea).

- Han er heldig som har så mange valg til posisjonen. Trent er i god form. Hvis noen andre ikke mener det, kan jeg bare si at de tar feil. Det er alt, jeg er ikke ansvarlig for Southgates beslutninger.

Det skal mye til for å levere på ypperste nivå hver eneste kamp.

- Jeg vet ikke om noen spillere som gjør det, men Trent har potensiale til det. Jeg vet han er en spiller i verdensklasse, ikke bare offensivt.

- På vei tilbake

Tidligere Manchester City-back Micah Richards hyllet den målgivende pasningen til Alexander-Arnold, og mener engelskmannen har alt en moderne back behøver.

- Hvis du følger han gjennom hele kampen, ser man at han alltid er i disse gode posisjonene.

Sky Sport-eksperten mener Liverpool-spilleren er på vei tilbake til toppform.

- Dette er hva kan produsere, Trent har alt en moderne back behøver. Jeg ble skuffet når han ble utelatt fra landslagstroppen, men nå er han på vei tilbake til sitt beste.

Det kan ikke bestrides at Alexander-Arnold har vært en av, om ikke den mest framtredende, høyrebacken i fotball de siste sesongene.

22-åringen har spilt en stor rolle i Liverpools Champions League-triumf, og den etterlengtede Premier League-tittelen.

Hvis man sammenligner høyrebackens sesong med konkurrentene, har Alexander-Arnold flere målpoeng enn både Walker og James i Premier League.

Det er kun Atlético Madrids Kieran Trippier som har flere målpoeng enn Liverpool-spilleren denne sesongen, men det på færre kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer