«Alt er ikke bare rævva»

Nils Johan Semb (42) liker ikke oppslagene i landets aviser etter landslagets kamper. Landslagssjefen mener altfor mange er opphengt i følelsene rundt resultatene, og ikke ser det i et større perspektiv.

- Fotball er mye følelser knyttet til resultat. Det er veldig stor forskjell på å tape 0- 1 kontra å vinne 2- 1. Det er snakk om følelser i nuet og jeg stiller spørsmål ved om det er riktig å framstille det som at alt er bare rævva når vi taper, sier Semb.

- Vi har spilt seks kamper i år, vunnet fire og tapt to. Det kan ikke bare være rævva, sier Semb.

Publikumsoppmøtet

Norge har slått Nord-Irland (4- 0), Sør Korea (3-2), Hong Kongs ligalag (2- 1) og Bulgaria 2- 1. I VM-kvalifiseringskampene mot Polen (2- 3) og Hviterussland (1- 2) har Norge tapt. De to siste tapene hadde sterk innvirkning på publikumsoppmøtet under onsdagens privatkamp mot Bulgaria. Bare 6211 tilskuere møtte opp på Ullevaal.

- Hadde vi hatt 15 poeng i stedet for to i kvalifiseringsgruppa vår, ville det neppe kommet mer enn mellom 8000 og 10000 tilskuere. Potensialet er ikke høyere mot lag fra Øst-Europa, mener Semb.

Han er godt fornøyd med at Norge vant 2- 1 over Bulgaria.

- Vi fikk en dårlig start, men vi sto på i 90 minutter. Dessuten var vi solide defensivt etter baklengsmålet. Det er også viktig både for spillergruppa og for støtteapparatet at vi vinner kamper, sier Semb.

Tett på Tippeligaen

Han var svært misfornøyd med det tidlige baklengsmålet.

- Vi hadde snakket om det på forhånd og likevel skjer det. Kampen videre ble mye kjas, mas og jag-preget før vi fikk hull på byllen gjennom Leos redusering, sier Semb.

Han kommer til å se mange Tippeliga-kamper i de neste ukene.

- Vi følger Tippeligaen tettere enn noensinne og toppkampene er spesielt viktige for oss i landslagsledelsen. De som spiller stabilt over en lengre periode kan få sjansen på landslaget, sier Nils Johan Semb.

<B>NORGE-BULGARIA 2-1:</B> - Det er viktig både for spillergruppa og for støtteapparatet at vi vinner kamper, sier Nils Johan Semb.