KLAR FOR UTFORDRINGEN: Ole Gunnar Solskjær tar over Cardiff City. Det er en avgjørelse han ikke har vært i tvil om, rent sportslig sett. Foto: Cardiff City
KLAR FOR UTFORDRINGEN: Ole Gunnar Solskjær tar over Cardiff City. Det er en avgjørelse han ikke har vært i tvil om, rent sportslig sett. Foto: Cardiff CityVis mer

- Alt er ikke som det ser ut utenfra. Ikke tro alt som står i pressen

Derfor er ikke Solskjær skremt av Vincent Tan.

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær sier han ikke hadde noen betenkeligheter med å ta jobben som Cardiff-manager, til tross for klubbeier Vincent Tans frynsete rykte.

- Alt er ikke som om det ser ut utenfra. Det er det jeg sier. Ikke alltid tro på det som står i pressen, sier nordmannen.

- Han er eieren. Han vil at klubben skal være suksessrik. Han bekreftet overfor meg at han vil ta klubben framover, og få inn stabilitet og kontinuitet, sier Solskjær.

Den tidligere Molde-treneren fulgte Cardiffs kamp mot Arsenal sammen med Vincent Tan i går, men det er tilsynelatende styreformann Mehmet Dalman som har vært mest sentral i forhandlingene med Solskjær.

- Jeg har hatt gode samtaler med Mehmet. De overbeviste meg. Men jeg trengte ikke å se mer enn det fantastiske arbeidet spillerne la ned i går, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Nå skal jeg skape en kultur her. Kommunikasjonen mellom eieren og meg blir ekstremt viktig. Det er den i alle organisasjoner, sier nordmannen.

Mehmet Dalman sier at Solskjær var mannen Cardiff ville ha, og skryter voldsomt av sin nye manager.

- Jeg hadde bare en kandidat fra starten av. Hvis man tar den man snakker med på ordet, så kommer man dit man vil, og det har vi gjort, sier Dalman.

- Jeg har sett ham spille så mange ganger. Jeg er fan av ham som spiller, jeg er fan av hvordan han ser spillet. Jeg liker også måten han kommuniserer på. Han krysser av i alle boksene. Jeg er hundre prosent overbevist. Du har managere som aldri har ledet et lag før, som Sherwood i Tottenham. Ole har vunnet de største titlene som spiller, og serien to ganger i Norge som trener. Jeg hadde ingen tvil fra dag én, sier styreformannen

Vanskelig med familien Solskjær tar med seg assistentene Mark Dempsey og Richard Hartis fra Molde, og satser på å fortsette med arbeidet han har gjort på Vestlandet de siste saesongene.

- Vi må få resultater, men det viktigste er å spille godt på sikt. Jeg vil at spillerne skal få uttrykke seg. Pasninger framover, løp framover, sier Solskjær.

Han forteller at det var det private som var det vanskeligste å finne ut av før han takket ja til jobben.

- Familien min hadde det veldig bra i Kristansund. Beslutningen var enkel da det kom til fotballen. Det vanskelige var familien, sier han.

- Jeg har alltid drømt om å bli manager i Premier League. Nå er det opp til meg å vise at jeg er god nok. Jeg er sikker på at jeg kan gjøre en god jobb. Jeg hadde ingen baktanker med å ta jobben. Jeg tror framtida til denne klubben er lys. Nå skal jeg gjøre en god jobb, sier Solskjær.

Vil møte fansen Nå venter et tøft kampprogram. Cardiff skal møte både Arsenal, City og Manchester United i januar.

- Jeg ser virkelig fram til utfordringen. Jeg går inn i dette med åpne øyne. jeg skal ta med entusiasme, fotballkunnskap. Jeg vil at fansen skal være stolte når vi går av banen, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg er veldig sikker på mine egne evner som manager. Nøkkelen nå er god dialog og at vi har en klar plan for hvordan vi skal utvikle klubben. En av de første tingene jeg vil gjøre er å møte og snakke med supporterne. Jeg vil høre hva de har å si, sier han.