Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Alt er min feil

Petter Solberg ute av Rally Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter Solberg kjørte gnistrende og så ut til å gå mot en topplassering i Rally Tyrkia. Men som så ofte før ble Solberg rammet av uhell - og på den 15. fartsprøven ble rallyet fullstendig spolert for nordmannen.

Subaru-føreren traff en stein som lå midt i veien, og braste ut i grøfta. Petter Solberg - som uttalte at han var «veldig, veldig glad» tidligere på dagen - skyldte på seg selv for at han måtte bryte.

- Nå har jeg ingen sjanse i det hele tatt. Men jeg kan ikke skylde på noen, alt er min egen feil. Jeg får vel kanskje sove i natt, og jeg gir aldri opp, sier Petter Solberg til WRC-radio, ifølge NRK.  

Den enes død er den andres brød, og med Petter ute av rallyet rykker Henning Solberg opp til tredjeplass. Men om storebror Solberg skulle klare å kapre en pallplass, blir det sannsynligvis med en sterk bismak.

De tre siste fartsprøvene kjøres på søndag.

SS16

Dette var publikumsetappen i Antalya, og foran tusenvis av tilskuere kjørte Mikko Hirvonen inn til beste tid, tett fulgt av Colin McRae.

Henning Solberg plasserte seg som nummer tre foran de tre siste etappene, som avvikles på søndag.

SS15

OVERBEVISER: Petter Solberg ligger på andreplass bak Marcus Grönholm etter fredagens ni fartsprøver i Rally Tyrkia. Klarer han å følge opp i dag? Foto: EPA
OVERBEVISER: Petter Solberg ligger på andreplass bak Marcus Grönholm etter fredagens ni fartsprøver i Rally Tyrkia. Klarer han å følge opp i dag? Foto: EPA Vis mer

Den lengste etappen ble også etappen som satte Petter Solberg ut av spill.

Fire kilometer før mål kolliderte Imprezaen hans med en stor stein (se nærmere omtale i saken over).

Hirvonen og Grönholm senket farta da de hørte om Solbergs uhell, og dette tillot et par nye navn å plassere seg i toppen på den 15. fartsetappen.

SS14

Med råsterk kjøring knappet Petter Solberg kraftig innpå Marcus Grönholm i sammendraget. Subaru-føreren var overlegen på SS14 og var 9,2 sekunder foran finnen i mål. Nå er Spydeberg-ekspressen 34 sekunder bak - og har for alvor los på Grönholm.

- Dette viser hvor rask denne bilen er når alt fungerer. Jeg hadde en anelse om at det kom til å gå fort, særlig fordi det begynte å bli vått mot slutten av prøven, sa Solberg til WRC-radio.

For storebror Henning gikk det ikke like knirkefritt på SS 14. Det virker nesten som om han har overtatt Petters uflaks - for i hele dag har Peugeot-føreren slitt med en lite samarbeidsvillig bil.

På SS14 fikk Solberg problemer med gasspedalen og tapte massevis av tid. I mål var han hele 52 sekunder bak lillebror - noe som bare holdt til en 14. plass på etappen. Samtidig svinner håpet om en pallplassering i Rally Tyrkia, ettersom avstanden opp til Mikko Hirvonen nå er 48 sekunder.

SS13

Fords Mikko Hirvonen tok sin første etappeseier i Rally Tyrkia, et halvt sekund foran lagkamerat og landsmann Marcus Grönholm. Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass, 3,9 sekunder bak Hirvonen. 

Grönholm har nå økt avstanden ned Solberg på andreplass til 43,4 sekunder.

Henning Solberg kjørte inn på plassen bak sin lillebror, 8,7 sekunder bak Hirvonen. 

SS12

To menn fortsetter å gjøre opp om etappeseierne: Marcus Grönholm og Petter Solberg. På dagens tredje fartsprøve var Grönholm kjappest, 2,6 sekunder foran nordmannen.

Henning Solberg krasjet med et stein på SS11, og klaget på problemer med bremsene da han kom i mål på SS12. Likevel kjørte han inn til en solid fjerdeplass, tre sekunder bak Hirvonen og åtte bak Grönholm.

Hirvonen konsentrerer seg nå først og fremst om å sikre tredjeplassen i sammendraget - for jakten på Petter Solberg har han nesten gitt opp.

- Han kjører hardt og bra. Det kommer til å bli tøft å ta ham igjen, sier han til WRC-radio.

SS11

Sammenlagtleder Marcus Grönholm slo tilbake og sikret seg etappeseieren, med lagkamerat Hirvonen på plassen bak. Petter Solberg måtte ta til takke med tredjeplassen - og ga fra seg 13,5 sekunder i kampen om sammenlagtseieren.

Henning Solberg kolliderte med en stor stein, men sammenstøtet var ikke verre enn at han kom seg over mål med etappens femte beste tid.

Dermed har han solid heng på Mikko Hirvonen i kampen om tredjeplassen - med 15 sekunder å hente inn.

SS10

Petter Solberg vant de tre siste fartsprøvene fredag, og fikk en pangstart på lørdagen ved å vinne den tiende fartsprøven. Han var 2,2 sekunder raskere enn Marcus Grönholm - og reduserte dermed finnens sammenlagtledelse til 23,9 sekunder.

- Jeg er veldig, veldig glad, sier Solberg til WRC-radio.

- Det er ikke stort mer å si. Det er fortsatt lenge igjen, men hvis jeg klarer å holde andreplassen, vil jeg være svært fornøyd.

Henning Solberg kjører for en pallplass i Rally Tyrkia, men styrket ikke sjansene sine etter lørdagens første fartsprøve. Peugeot-føreren kjørte inn til en sjetteplass, og tapte terreng til Mikko Hirvonen. Henning endte 14 sekunder bak lillebror Petter og fem bak Hirvonen. Det holdt til en sjetteplass på SS 10.