I LEDELSEN: Petter Northug og Marit Bjørgen leder begge mini-touren i Falun før dagens fellesstart. Petter Northug kjemper om verdenscupen sammenlagt, men i kvinneklassen har Justyna Kowalczyk allerede avgjort. Foto: NTB Scanpix
I LEDELSEN: Petter Northug og Marit Bjørgen leder begge mini-touren i Falun før dagens fellesstart. Petter Northug kjemper om verdenscupen sammenlagt, men i kvinneklassen har Justyna Kowalczyk allerede avgjort. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Alt er mulig

Marit Bjørgen og Petter Northug leder mini-touren før dagens fellesstart.

(Dagbladet): Marit Bjørgen vant gårsdagens 2,5 kilometer prolog i fristil i Falun, og leder mini-touren før dagens 10 kilometer fellesstart.

- Jeg regner med at Justyna vil gå hardt i morgen, men jeg vil prøve å følge henne. Kroppen kjennes bra, og alt er mulig, sa Bjørgen etter gårsdagens renn.

I morgen avsluttes verdenscupen med 10 kilometer jakstart. Justyna Kowalczyk har avgjort verdenscupen sammenlagt, etter at Marit Bjørgen har fått deler av sesongen ødelagt på grunn av sykdom, og måtte stå over Tour de Ski på grunn av hjerterytmeforstyrrelser.

Siden mars i fjor har Bjørgen gått 22 renn, og endt på pallen i alle.

- Det er veldig sterkt. Hun har gått ganske få skirenn, men de hun har gått har vært veldig gode, sier landslagstrener Egil Kristiansen, til NRK.

Også Petter Northug leder mini-touren i Falun. Han leder også verdenscupen, foran Alexander Legkov og Dario Cologna.

- Avstanden opp til Petter er for stor nå. Dessuten er han i knallform, det er ikke jeg, sier Cologna etter å ha blitt nummer 11 å prologen i Falun i går.

Og Petter Northug har en klar plan foran dagens 15 kilometer fellesstart.

- For meg handler det nok om å kontrollere Cologna og Legkov. Jeg må ligge i front og passe litt på de to, gjerne sikre meg noen bonussekunder sjøl også. Klarer jeg det, kan jeg gå i mitt eget tempo på jaktstarten på søndag. Ingenting ville vært bedre enn det, sier Petter Northug.