Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Alt er viktigere enn publikum

Liv, helse og muligheten til å spille Euro 2020 er fotballens prioriterte rekkefølge når Norge møter Serbia 26. mars. Et tomt Ullevaal er i denne sammenhengen ubetydelig.

UNDERLIG SKUE: Da Helsedirektoratet tirsdag rådet nasjonen til å avlyse/stenge alle arrangementer som samler over fem hundre personer, var det underlig å registrere hvordan NFF ikke helt evnet å ta alvoret inn over seg, skriver Morten P. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UNDERLIG SKUE: Da Helsedirektoratet tirsdag rådet nasjonen til å avlyse/stenge alle arrangementer som samler over fem hundre personer, var det underlig å registrere hvordan NFF ikke helt evnet å ta alvoret inn over seg, skriver Morten P. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Verden er i krise, nasjonen Italia har satt seg selv i selvpålagt karantene og verden rundt avlyses stadig flere store arrangementer på grunn av smittefrykt, og det verste av alt, en global pandemi.

Akkurat som arenaen i Holmenkollen holdt publikumsstengt sist helg, spilles stadig flere fotballkamper for tomme tribuner rundt om i Europa.

I det perspektivet var det underlig å se hvordan Norges Fotballforbund lukket øynene for verden, og nærmest tviholdt på muligheten til å fylle Ullevaal Stadion 26. mars.

Da Helsedirektoratet tirsdag rådet nasjonen til å avlyse/stenge alle arrangementer som samler over fem hundre personer, var det underlig å registrere hvordan NFF ikke helt evnet å ta alvoret inn over seg.

FØRST PÅ PRESSEKONFERANSEN i Idrettens hus klokka 21.00 tirsdag kveld ble dørene til Norge-Serbia offisielt stengt. Da var det gått noen timer siden Norges største særforbund indirekte hadde kritisert helsemyndighetene gjennom å kommunisere at «noe av det som er vanskelig er at vi må lese om denne typen saker i media, og at denne type beskjed kommer uten dialog».

Som om Helsedirektoratets forbilledlige og presise direktør, Bjørn Guldvog, ikke snakker til absolutt alle når han gir sine daglige oppdateringer og direktiver til det norske folk.

Som om helsemyndighetene i disse kritiske dager ikke har andre ting å gjøre enn å ha direkte kommunikasjon med særforbund, som gjerne hadde sett at faren for coronaspredning kunne settes på vent et par uker.

HELDIGVIS SEIRET FORNUFTEN til slutt, også i Norges Fotballforbunds lokaler. Det tok bare litt tid. Det satt bare litt ekstra langt inne å måtte kaste kortene allerede 16 dager før avspark. En større fotballkamp enn Norge-Serbia er ikke spilt i Norge på mange, mange år.

DERFOR ER DET selvfølgelig til å forstå at NFF helst ville ha et stappfullt Ullevaal Stadion torsdag om to uker. Alle vil det. Vi har gledet oss til denne kampen siden EM-muligheten via det ordinære gruppespillet havarerte i fjor høst.

Det er fulle hus fotball på dette nivået handler om.

NORGE-SERBIA ER årets kamp i norsk fotball, før Norge-Skottland/Israel eventuelt blir enda større 31. mars. Uavhengig av om pluss 27 000 stolseter på Ullevaal Stadion står tomme vil den fortsatt være det. For det er ikke en utsolgt arena som gjør dette til årets kamp, det er det som ligger i potten.

EM-sluttspillet til sommeren.

Sluttspillet norsk fotball har lengtet etter i 20 år.

DEN EVENTUELLE FINALEN 31. mars vil bli enda større. Heller ikke den mister noe som helst uten tilskuere. Slår vi Serbia i den første kampen er vi bare 90 minutter pluss eventualiteter som ekstraomganger og straffespark unna Euro 2020.

Det er det som betyr noe, hadde NFF fått valget ville de tatt EM-sluttspillet over to fulle hus alle dager.

Kan tomme tribuner bidra til å bremse spredningen av det fryktede viruset er det vinn, vinn for alle som bryr seg om norsk fotball.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!