Alt for å få med Oslo

IOC gir arrangøren av vinter-OL 2022 mer enn 2 milliarder ekstra. Nå gjelder det å redde tilliten i Vest-Europa.

FORANDRER IOC:  Thomas Bach er i ferd med å forandre den olympiske bevegelsen, og ser Oslo som en del av den planen. Her med FNs generalsekretær Ban Ki.moon. Etter at IOC og FN i våres inngikk en samarbeidsavtale åpnet de to et sportssenter i Port au Prince på Haiti finansiert med IOCs stadig økende overskudd. FOTO: AFP PHOTO/Hector Retemal.
FORANDRER IOC: Thomas Bach er i ferd med å forandre den olympiske bevegelsen, og ser Oslo som en del av den planen. Her med FNs generalsekretær Ban Ki.moon. Etter at IOC og FN i våres inngikk en samarbeidsavtale åpnet de to et sportssenter i Port au Prince på Haiti finansiert med IOCs stadig økende overskudd. FOTO: AFP PHOTO/Hector Retemal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO-OL er blitt en symbolsak for IOC-president Thomas Bach. Ikke fordi han nødvendigvis vil gi vinter-OL til Norge etter at Oslo i juli overlegent vant den sportslige evalueringen mot konkurrentene Beijing og Almaty, men fordi mangel på vestlige søkerbyer til vinterlekene 2 022 viser hvordan hele den olympiske bevegelsen er avhengig av en total fornyelse.

Det er grunnen til at Oslo-OL nå loves økt økonomisk støtte:

•• Den direkte IOC-betalingen til lekene økes med over to milliarder til rundt 6,3 milliarder kroner.

IOC sin direkte støtte ligger inne i OL-budsjettet med 3,77 milliarder kroner, og har vært med i det regnestykket som har estimert statens nettobidrag til lekene til 21,6 milliarder. Denne overraskende ekstra inntekten innebærer at det statlige bidraget til Oslo 2 022 reduseres til noe over 19 milliarder kroner.

DEN nye pengestøtten til arrangørbyene er en konkret følge av Bach sitt forsøk på å reformere bevegelsen. Først og fremst vil han styrke IOCs mulighet til å drive et helhetlig, globalt idrettsarbeid. Det var bakgrunnen for at IOC og FN i vår inngikk en samarbeidsavtale om å bruke sport som sosialt verktøy. Siden da har Bach og FNs generalsekretær Ban Ki-Moon frontet idrett sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer