Fotball-EM:

«Alt for Norge» blir kjønnsnøytral

I forbindelse med årets fotball-EM for kvinner, har Norges Fotballforbund (NFF) lansert en ny versjon av den kjente og kjære «Alt for Norge».

ALT FOR NORGE: Norges Fotballforbund (NFF) har lansert en ny versjon av den kjente og kjære «Alt for Norge». Sangen framføres av Alexandra Rotan, kjent fra KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH. Video: Norges Fotballforbund Vis mer
Publisert

«Alt for Norge», kåret til tidenes mesterskapslåt, var i sin tid herrelandslagets offisielle sang til VM i 1994. Nå som de beste kvinnene våre skal til EM, lanseres en ny versjon av låta som opprinnelig ble skrevet av Ivar Dyrhaug og Torstein Flakne, heter det i en pressemelding.

Sangen framføres av Alexandra Rotan, kjent fra KEiiNO, og er produsert av produsentduoen TRüH, som består av Tom Hugo Hermansen og Rüdiger Schramm.

- I ny drakt

Kommersiell direktør i Norges Fotballforbund, Runar Pahr Andresen, håper at mange vil like den nye versjonen.

- I forbindelse med at våre beste kvinner skal til EM, var det naturlig å lage en egen versjon i tillegg som passer inn mot mesterskapet. Vi er veldig fornøyde med å få med oss Alexandra på laget og gleder oss til å heie fram landslaget i EM med «Alt for Norge» i en ny drakt som kanskje vil appellere ekstra til en ny generasjon med landslagssupportere.

SYNGER: Alexandra Rotan er stemmen bak relanseringen. Foto: Thomas Andersen / TV 2.
SYNGER: Alexandra Rotan er stemmen bak relanseringen. Foto: Thomas Andersen / TV 2. Vis mer

- Tror på gull

Vokalist Alexandra Rotan er glad for å kunne bidra med stemmen sin på en så viktig sang for Norge.

- Da jeg ble spurt om å lage en ny versjon av «Alt for Norge» tenkte jeg med en gang at dette var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til. Det er jo en låt vi alle har et forhold til, og jeg håper vi kan skape nye fotballminner med den nye versjonen. Jeg tror på gull for kvinnene i sommer, sier Rotan.

Åpningskampen er onsdag 6. juli og dagen etter møter Norge sin første motstander, Nord-Irland, torsdag 7. juli. Finalen avholdes søndag 31. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer