Alt for Norge!

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Størsteparten av året sparer Oslo-paret Jens og Bente Solberg penger for å reise til VM og OL og heie fram de norske idrettsutøverne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bente og Jens er ikke de du ser mest på TV når Bjørn Dæhlie og de andre norske utøverne kjemper for OL- og VM-gull. Likefullt er de sterkt tilstede, om det så er i Albertville, Trondheim eller Ramsau.

Fant opp flaggstanga

Siden Calgary-OL i 1988 har ekteparet Solberg vært på alle VM- og OL-mesterskap - med unntak av Nagano. De to elsker å se langrenn, kombinert og hopp, og ofrer en del for å kunne oppleve de norske håpene live fra tribunene rundt om i verden.

- Det er et spørsmål om å prioritere. Vi sparer penger resten av året. Man opplever mer her nede enn for eksempel å dra på en sydentur, smiler Jens. Før han viser Dagbladet :på nettets utsendt stanga som holder flagget. Jens er nemlig en innovatør på supporterflagg-fronten: Etter Calgary-OL i 88 fant Oslo-mannen ut at han ønsket en lang flaggstang som gjorde at han fikk flagget langt høyere enn det skistaven rakk.

- Så jeg mekka sammen ei stang på mange meter, forteller oppfinneren. Jens' norske flagg rager minst tre-fire meter opp mot himmelen.

- Jeg er veldig stolt av denne. Nå har mange andre gjort som meg, ler Jens.

Jeger og glüwein

I formiddag var VM-veteranene fra Oslo bekymret: Kommer det såkalte mageviruset til å slå ut flere av de norske løperne?

- Jeg råder dem til å ta litt glüwein og Jägermeister, sier Jens. Før han heiser opp den røde, hvite og blå flaggstanga og begynner supportersangen.

LEVER FOR VM: - Vi sparer penger resten av året for å få råd til VM-reise, sier Oslo-paret Jens og Bente Solberg .

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer