Alt for Norge

EINDHOVEN (Dagbladet): VM-kvalifisering: Norge- Storbritannia 2- 1. Espen «Shampo» Knutsen gjorde det han kom til Nederland for å gjøre: Sende Norge til A-VM. Hør bare hva landslagssjefen sier om ishockeyhelten: - Shampo er fantastisk - en gudegave av en spiller, sier Boork til Dagbladet.

Etter mange nedturer, fikk endelig norsk ishockey noe å juble for. Forskjellen på A- og B-VM er enorm. Og det var Shampo som sendte Norge til A-VM i mai.

En lettvint påstand, kanskje. For ingen vinner kamper alene. Men du verden hvor fristende det er å si at Espen Knutsen gjorde det i Eindhoven Sportssentrum.

- Jo da, jeg ga vel kanskje et lite bidrag, sier en beskjeden Shampo.

- Jeg var så sliten på slutten at melkesyra sto oppi halsen på meg. Men dette var så innmari viktig at ingen orket tanken på å tape. Det var som om vi spilte den femte og avgjørende kampen i en finale.

Tok ansvar

  • Først gjorde han 1- 0 ni sekunder før første periode var over.
  • Så la han pasningen som Petter Salsten omsatte i 2- 0.
  • Mot slutten av kampen sto han på isen nesten hele tida - og tok det defensive ansvaret som var nødvendig da Storbritannia presset som verst.

- Vi burde ledet 4- 0 etter to perioder. Da eide vi kampen, men dessverre lot vi britene få et lettkjøpt overtallsmål. På 2- 1 visste vi at siste periode ville bli beintøff.

Feil kølle

I likhet med resten av laget, fikk også Shampo problemer på slutten. Han spilte med helt flatt kølleblad i frykt for utvisning.

- Buen på køllebladet mitt er ekstremt buet. Etter andre periode hørte vi at britene gjorde dommeren oppmerksom på forholdet. Blir jeg oppdaget med ureglementert kølle, er det rett i utvisningsboksen. Heldigvis fikk jeg byttet utstyr.

- Men jeg hater å spille med flatt kølleblad, og ble fryktelig hemmet, sier «Shampo».

Folkekrav

Etter oppvisningen i går, blir det et folkekrav at Espen Knutsen spiller A-VM i St. Petersburg. Shampo skjønner tegninga, men vil foreløpig ikke love noe som helst.

- Akkurat nå er jeg så sliten at jeg ikke vil tenke så langt fram i tida. Jeg har hele tida sagt at det skulle bli med denne ene kampen. Samtidig var det jo innmari moro, da. Nei, la meg slippe å svare akkurat nå. Det er lenge til mai, sier helten.

Nå drar helten til Stockholm hvor to daglige treninger med Djurgården venter. Men lille julaften er han hjemme i Oslo for å treffe familie og venner.

- Jeg gleder meg til å spise skinke, kjøttkaker, surkål og riskrem. Da skal jeg ha fire dager helt uten ishockey. Det trenger jeg nå, sier Espen Knutsen.

GA ALT:</B> Espen Shampo Knutsen ofret alt for Norge i år.